Τσεφέριν: «Σενάριο φαντασίας η δημιουργία κλειστής λίγκας στην Ευρώπη»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ξεκαθάρισε πως όσα ακούγονται για τη δημιουργία μίας κλειστής λίγκας μεγάλων κλαμπ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Σύμφωνα με τα Football Leaks υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους με στόχο τη δημιουργία μίας νέας λίγκας, όπου θα παίζουν μόνο μεταξύ τους και έτσι θα αυξήσουν τα έσοδα.

Κάτι τέτοιο πάντως διαψεύδεται κατηγορηματικά από την UEFA. «Είναι σενάριο φαντασίας. Ένα όνειρο που δεν έχει καμία βάση αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται να γίνει. Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης η SuperLeague όπως την αποκάλεσαν…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσεφέριν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων, Αντρέα Ανιέλι, επιβεβαίωσε τον Σλοβένο πρόεδρο λέγοντας: «Επιβεβαιώνω πως δεν έχουμε συζητήσει ποτέ και δεν έχουμε εμπλακεί ποτέ σε κουβέντες που να αφορούν το θέμα της δημιουργίας νέας Λίγκας. Είμαστε μαζί με την UEFA και πορευόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή