Αρχική FIFA / UEFA UEFA ”Υπάρχουν τρία σχέδια για να ολοκληρωθεί η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά ”

”Υπάρχουν τρία σχέδια για να ολοκληρωθεί η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά ”

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία ανέλυσε το σχέδιο του για να ολοκληρωθεί η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο πρόεδρος της UEFA έκανε λόγο για τρεις επιλογές, προκειμένου να μην ματαιωθούν οι διοργανώσεις, συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σε αυτή τη δραματική στιγμή το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία, να βγούμε από αυτή την κρίση. Φυσικά, η διακοπή του ποδοσφαίρου συμβολίζει ότι η Ευρώπη και ο κόσμος έχουν σταματήσει. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιλογές: να ξεκινήσει και πάλι στα μέσα Μαΐου, τον Ιούνιο ή τέλος Ιουνίου

Αν το καταφέρουμε, η αγωνιστική περίοδος κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί. Υπάρχει και η επιλογή να ξαναρχίσει στις αρχές της επόμενης σεζόν, που με τη σειρά της θα ξεκινήσει αργότερα. θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για τα πρωταθλήματα και τους συλλόγους.

Κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει η πανδημία. Έχουμε σχέδιο Α, Β ή Γ: είμαστε σε επαφή με τα πρωταθλήματα, με τους συλλόγους, υπάρχει μια ομάδα εργασίας. Πρέπει να περιμένουμε, όπως και κάθε άλλος τομέας».

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα των συμβολαίων που λήσουν στις 30 Ιουνίου, αλλά και στη διεξαγωγή του EURO το επόμενο καλοκαίρι: “Υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει να δούμε και να δώσουμε λύση. Αν συνεχιστεί η χρονιά, αλλά αυτό αργήσει να συμβεί υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά του ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Παράλληλα, η νέα σεζόν δεν πρέπει να καθυστερήσει γιατί το EURO το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου”

Exit mobile version