Υπό το βλέμμα του Γκαρθία ο ΟΣΦΠ άλωσε τη Λάρισα και επέστρεψε στην κορυφή

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας κερδίζοντας με 3-0 την ΑΕΛ στη Λάρισα.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στην ΑΕΛ. Συγκεκριμένα στο 25′ ο Ναζλίδης έκανε την κάθετη πάσα, ο Μασούρας βγήκε απέναντι στον Προτό και παρότι δεν βρήκε την μπάλα, αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα, ωστόσο ο Βέλγος γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση επιστρέφοντας προς την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν στο 54′. Ο Ταχτσίδης εκτελώντας φάουλ έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, ο Μάριν βγήκε στην πλάτη των αμυντικών και με άψογο πλασέ έγραψε το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΛ πήρε περισσότερα ρίσκα με συνέπεια ο Ολυμπιακός να βρει χώρους στην αντεπίθεση. Με εκφραστή τον Ανσαριφάρντ οι πρωταθλητές άγγιξαν το 0-2 δύο φορές (59′, 65′) και τελικά το βρήκαν στο 68′ με τον Ιρανό φορ να αξιοποιεί ασίστ του Φορτούνη. Ο διεθνής επιτελικός χαφ έδωσε την ασίστ και για το 0-3 με τον Τζούρτζεβιτς να βάζει το κερασάκι στο 89′ εκτελώντας σε πρώτο χρόνο.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ κυνήγησε μέχρι τέλους το γκολ όμως στο 91′ απώλεσε τρομερή ευκαιρία με τον Προτό να αποσοβεί ενστικτωδώς το 1-3 στην προβολή του Ναζλίδη, που πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Βέλγου τερματοφύλακα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε ένταση μεταξύ του Προτό και του Ζίζιτς. Οι δύο παίκτες ήρθαν στα χέρια, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι έσβησαν τη φωτιά, ενώ ο διαιτητής Διαμαντόπουλος παρά το γεγονός ότι το ματς είχε λήξει «κιτρίνισε» και τους δύο.

Σημειώνεται ότι στο «AEL FC Αρένα» βρέθηκε και ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία, παρακολουθώντας από μπουθ την αναμέτρηση.

Η βαθμολογία (16η αγωνιστική)
Ολυμπιακός 35
ΑΕΚ 34
ΠΑΟΚ 34
Ατρόμητος 30
Πανιώνιος 25
Αστέρας Τρίπολης 23
Ξάνθη 21
ΑΕΛ 20
Παναθηναϊκός 19
ΠΑΣ Γιάννινα 18
Λεβαδειακός 18
Λαμία 16
Παναιτωλικός 15
Απόλλων Σμύρνης 12
Κασσιόπη 11
Πλατανιάς 6
* Το ματς Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (8/1)

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή