Φάκελος της UEFA με ύποπτο αγώνα για παράνομο στοιχηματισμό στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email

Στο πολύκροτο θέμα των «στημένων» αγώνων μπήκε ξανά το κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά την αποστολή από την UEFA στην ομοσπονδία της χώρας φακέλου με ύποπτο αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία έχει αποστείλει φάκελο στην ΚΟΠ σύμφωνα με τον οποίο σε αγώνα της 22ης αγωνιστικής υπήρξε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα!

Συγκεκριμένα η UEFA απέστειλε στην ΚΟΠ έκθεση με στοιχεία για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα που έγινε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μεταξύ των ομάδων του Εθνικού Άχνας και του Άρη. Όπως σημειώνει η UEFA, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα του πιο πάνω αγώνα, χειραγωγήθηκε προκειμένου να υπάρξουν παράνομα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει η έκθεση της UEFA, υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι ο Εθνικός θα έχανε τον αγώνα τουλάχιστον με δύο τέρματα διαφορά και ότι θα σημειώνονταν τουλάχιστον τέσσερα τέρματα.

Η στοιχηματική δραστηριότητα που προηγήθηκε του αγώνα, δείχνει, προσθέτει η UEFA, ότι κάποιοι είχαν πρότερη γνώση για το αποτέλεσμα. Ο αγώνας έληξε με σκορ 4-0 υπέρ του Άρη και η έκθεση της UEFA αποδίδει υπαιτιότητα στον Εθνικό Άχνας. Η έκθεση της UEFA παραδόθηκε στον πειθαρχικό εισαγγελέα της ομοσπονδίας, που παρέπεμψε το φάκελο με όλα τα στοιχεία στον αθλητικό δικαστή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή