Φαν’τ Σιπ: «Να δώσουν το 100% για τη χώρα και το εθνόσημο οι παίκτες»

Print Friendly, PDF & Email

Πίστη για εκτός έδρας νίκη της Ελλάδας επί της Φινλανδίας, που θα την κρατήσει ζωντανή για πρόκριση στα τελικά του Euro, έδειξε ο Γιον Φαν’ τ Σιπ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός:

Για το τι περιμένει στο παιχνίδι: «Περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία. Η φινλανδική ομάδα αγωνίζεται εντός έδρας. Για την Ελλάδα είναι το παιχνίδι μέσα από το οποίο μπορεί να μείνει μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Γνωρίζω πως και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Εμάς μία νίκη θα μας επιτρέψει να κλείσουμε τη διαφορά που υπάρχει στον όμιλο».

Για το πως θα αντιμετωπίσει τον Τεέμου Πούκι και τι γνωρίζει για εκείνον: «Ξέρω τις δυνατότητές του. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουν τις δυνατότητές του οι αμυντικοί μας. Φυσικά έχω δώσει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Είδαμε βίντεο για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Για τη σύγκριση Πούκι – Λίτμανεν: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης ο Πούκι αλλά ο Λίτμανεν έχει πετύχει περισσότερα με τις ομάδες του. Μπορεί ο Πούκι να τον φτάσει, είναι στον δρόμο, αλλά θα δούμε στην πορεία».

Για την κατάσταση στην οποία βρήκε την ομάδα: «Δουλέψαμε ένα μήνα τώρα με τους συνεργάτες μου, τον Φύσσα και τον Κωνσταντινίδη. Είδα πολλούς παίκτες και πολλά παιχνίδια. Επιλέξαμε ποδοσφαιριστές με κριτήριο πόσο έχουν αγωνιστεί με τις ομάδες και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά τις 2-3 τελευταίες μέρες το κλίμα είναι καλό. Δεν είδα προβλήματα και προσπάθησα να δώσω σαφής οδηγίες για αυτά που θέλω από τα παιδιά. Περιμένω τους παίκτες να δώσουν το 100%, να παίξουν για την πατρίδα τους και πιστεύω ότι αν προσπαθήσουν με βάση τις δυνατότητές τους θα τα καταφέρουν».

Για τον Ρόμπιν Λουντ και αν του μίλησε κανείς από τους Έλληνες παίκτες που τον γνωρίζουν: «Τον ξέρουμε τον ποδοσφαιριστή. Έχουμε δει παιχνίδια του και της ομάδας του. Μιλήσαμε με τους παίκτες που γνωρίζουν παίκτες της Φινλανδίας. Προσπαθήσαμε να πάρουμε πληροφορίες. Είναι ένας παίκτης που δεσπόζει στο κέντρο. Είναι δυνατός, γρήγορος και θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσα ξέρουμε για τον αντίπαλο».

Για τα απλά πράγματα που θέλει να περάσει στους παίκτες του: «Έχουμε μιλήσει με τους παίκτες και δε θέλουμε να τους βάλουμε πολλά στο κεφάλι τους, ωστόσο τους έχουμε δείξει αρκετό υλικό με λάθη που έκαναν τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι είχαν μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές από την άμυνα στην επίθεση. Δε μπορούμε να βαλουμε πολλά στο τραπέζι γιατί έχουμε κάνει μόλις δύο προπονήσεις και επίκειται άλλη μία σήμερα. Ωστόσο έχουμε μιλήσει πολύ με τα παιδιά και τους έχουμε δείξει κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή