“Φορτισμένη” επιστολή του ΟΣΦΠ στην ΕΡΤ, η οποία επιβεβαιώνει ότι συζητά και με άλλες ΠΑΕ (pics)

Print Friendly, PDF & Email

Όπως εγίνε γνωστό από την ΕΡΤ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε χθες βράδυ επιστολή στα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι συζητά για τη αγορά δικαιώματων και άλλων ΠΑΕ της Super League 1, αφήνοντας αιχμές και παραπανόμουνες επειδή δεν έχει κλειθεί και ο ίδιος ο Ολυμπιακός σε συζητήσεις.

Η ΕΡΤ απάντησε ότι πράγματι έχει δεχθεί προτάσεις ΠΑΕ και κάλεσε τον Ολυμπιακό να καταθέσει τη δική του. Ωστόσο διέψεσε ότι έχει υποβάλλει οποιαδήποτε πρόταση ή όχι ότι έχει προβεί σε κάποια συμφωνία.

Διαβάστε το περιεχόμενο των επιστολών:

Η επιστολή του Ολυμπιακού καναφέρει μεταξύ άλων τα εξής:

««Ενδείκτης των όρων αδιαφάνειας με τους οποίους κινείται η εν λόγω διαδικασία είναι το γεγονός ότι ενώ η ΕΡΤ ΑΕ εκδηλώνει μία τέτοια πρόθεση, δεν έχει καν συζητήσει με έτερες ομάδες, μεταξύ των οποίων ούτε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ως η πλέον λαοφιλής διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία και δυναμική στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που εκδηλωνόταν τέτοιο ενδιαφέρον προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα αρνούμασταν να συνδιαλλαγούμε με όρους οι οποίοι δεν θα ήταν εκ προοιμίου γνωστοί και διαφανείς στο σύνολο των λοιπών ΠΑΕ της Superleague».

“Με δεδομένα την αδιαμφισβήτητη λαοφιλία του Ολυμπιακού, την ιδιότητα του συλλόγου μας ως η πρώτη σε τίτλους ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, την εμπορικότητα του Ολυμπιακού (ακόμα και εκτός συνόρων) και εκ τούτου τον προνομιακό χαρακτήρα του εν λόγω τηλεοπτικού προϊόντος, που θα έπρεπε να αποτελούν θεμελιώδη κριτήρια ενδιαφέροντος ενός τηλεοπτικού παρόχου στην αναζήτηση του βέλτιστου προγράμματος, πολλώ δε μάλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης που αποφασίζει να εισέλθει σε τομείς που δραστηριοποιείται η ελεύθερη αγορά και επομένως θα πρέπει να δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία που δαπανά τα χρήματα των φορολογούμενων, σας καλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε με ποια κριτήρια η Διοίκησή σας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ έστω να συζητήσει με την ΠΑΕ Ολυμπιακός το ενδεχόμενο της συνεργασίας διά της υποβολής μίας οποιαδήποτε πρότασης, ενώ αντιθέτως το έπραξε με άλλους συλλόγους, και μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, με πολλαπλάσιο τίμημα από της ελεύθερης αγοράς και δη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Η απάντηση της ΕΡΤ μεταξύ άλλων ανφέρει:

«Προκειμένου να μην εμπίπτετε σε εσφαλμένη πληροφόρηση, παρακαλώ λάβετε σε γνώση τα παρακάτω. Η ΕΡΤ έχει υπογράψει τη γνωστή και σε σας Σύμβαση με τη Superleague και επτά ΠΑΕ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 με ρήτρα ενδεχομένου ανανέωσής της και για τη νέα περίοδο, καθώς και αντίστοιχη σύμβαση, επεκτεινόμενη όμως αυτομάτως και στην αγωνιστική περίοδο 2019-20 με τη Football League. Επομένως γνωρίζετε.

Έκτοτε η ΕΡΤ πράγματι συζητά, με όχι μόνον μία, αλλά με περισσότερες ΠΑΕ το ενδεχόμενο να αποκτήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως και με ΑΠΕ των οποίων τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε κατά την περσινή, αλλά ενδέχεται να μην αναλάβει κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε όλες ανεξαιρέτως τις παραπάνω περιπτώσεις την πρωτοβουλία έλαβαν οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ. Εσφαλμένως λοιπόν νομίζετε ότι η ΕΡΤ “το έπραξε με άλλους συλλόγους”, δηλαδή ότι η ΕΡΤ υπέβαλε σε συλλόγους προτάσεις αγοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν υποβάλαμε καμία πρόταση σε κανέναν. Εξετάσαμε, εξετάζουμε και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε με καλή πίστη και θετική δημιουργική διάθεση τις προτάσεις που μας υποβάλλονται, αν και, ως την παρούσα στιγμή, δεν έχουμε υποβάλει καμία αντιπρόταση, ούτε αποδεχθεί ή απορρίψει κάποια από τις προτάσεις που μας υποβλήθηκαν».

«Θα το θεωρούσαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον από άποψη τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και ιδιαίτερα τιμητικό δεδομένου ότι θα προέρχεται από τον δικό σας μεγάλο σύλλογο, να υποβάλατε και εσείς, όπως και άλλοι, τους όρους (οικονομικούς και πραγματικούς) μίας τηλεοπτικής συνεργασίας του Ολυμπιακού με την ΕΡΤ, και, εφόσον μας το ζητήσετε, ευχαρίστως να συζητήσουμε την πρότασή σας, όπως αντιστοίχως πράττουμε και με άλλους συλλόγους».

«Η επιστολή σας στηρίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε αορίστως αναφερόμενα δημοσιεύματα. Πράγματι υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, προερχόμενα κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από έντυπα ή ηλεκτρονικούς τόπους εντόνως φιλικούς προς την ομάδα σας. Δυστυχώς όμως τα δημοσιεύματα στα οποία στηρίξατε την επιστολή σας είναι προϊόν δημοσιογράφων, που τουλάχιστον στην παρούσα περίπτωση αποδείχθηκαν ανενημέρωτοι και απλώς κατασκεύασαν γεγονότα…».

H επιστολή της ΕΡΤ:

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή