Φρίκη δίχως τέλος: Στους 84 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Print Friendly, PDF & Email

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 83. Λίγο αργότερα, ωστόσο, εντοπίστηκε ακόμη μία σορός στο Μάτι, στο οικόπεδο όπου εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 26 άτομα. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται, πλέον, στους 84.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά προκλήθηκε σύγχυση και έγινε λόγος για δύο νέα θύματα, καθώς στο σημείο είχαν εντοπιστεί δύο κινητά τηλέφωνα.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Διευκρινίζεται ότι στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

Όπως επισήμανε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά».

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στο Γουδί η ταυτοποίηση των θυμάτων
Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Την νεκροψία νεκροτομή διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών και η ιατροδικαστική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό, γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες.

Oι ταυτοποιήσεις γίνονται από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και το εργαστήριο DNA της ΕΛΑΣ, ενώ στη συνέχεια τα αποτελέσματα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση και το έργο ενημέρωσης των οικογενειών.

Τέλος η Πυροσβεστική ευχαριστεί όλους τους πολίτες, ιδιώτες, εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, εταιρείες και όλους τους φορείς που συμβάλλουν με την προσφορά τους.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή