Φωτοβολίδες, μολότοφ, χημικά, μάχες σώμα με σώμα και τραυματίες πριν τον τελικό

Print Friendly, PDF & Email

Τεταμένο είναι το κλίμα στο ΟΑΚΑ λίγη ώρα πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών της Ενωσης και της Αστυνομίας έξω από τη Θύρα 3.

Καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ προσέγγιζαν το ΟΑΚΑ για να πάρουν τη θέση τους στις εξέδρες του σταδίου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ αντέδρασαν και η κατάσταση ξέφυγε με την Αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη κάνοντας χρήση χημικών.

Οπως φαίνεται στα πλάνα από το δελτίο ειδήσεων του Alpha υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προέβησαν και σε μία προσαγωγή.

Στο μεταξύ, μέσα στο γήπεδο μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ έχει σπάσει πλεξιγκλάς, έχει σχίσει με κόφτη το δίχτυ προστασίας που τους χώριζε με τον αγωνιστικό χώρο, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής από πιστόλι προς την πλευρά των αστυνομικών!

Ντου στη νεκρή ζώνη των οπαδών της ΑΕΚ
Λίγο αργότερα οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να πλησιάσουν το πέταλο των οπαδών του ΠΑΟΚ κάνοντας ντου στη νεκρή ζώνη που χωρίζει τα δύο… στρατόπεδα. Η Αστυνομία αντέδρασε και απώθησε τους «κιτρινόμαυρους».

Επεισόδια και στο Golden Hall

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει και στον περιβάλλοντα χώρο του Golden Hall, που βρίσκεται κοντά στο ΟΑΚΑ, όταν οπαδοί της ΑΕΚ, που πραγματοποιούσαν μηχανοκίνητη πορεία αντιλήφθηκαν οπαδούς του ΠΑΟΚ και επιχείρησαν να τους επιτεθούν ακόμη και με ρίψεις μολότοφ. Η αστυνομική επέμβαση ήταν ξανά δυναμική και έγκαιρη, ωστόσο από τη χρήση των χημικών η κατάσταση έγινε αποπνικτική ακόμη και μέσα στο εμπορικό κέντρο!

Στους 13 υπολογίζονται οι τραυματίες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον οχτώ τραυματίες από τα επεισόδια που έγιναν πέριξ του ΟΑΚΑ. Αν προσθέσουμε και τους πέντε φίλους του ΠΑΟΚ, που δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι τους έκαψαν το βανάκι τους, τότε ο απολογισμός προς το παρόν φτάνει στους 13 τραυματίες.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ένας γερανός απομάκρυνε επτά μηχανάκια από τη Λ. Κηφισίας, τα οποία άφησαν οπαδοί της ΑΕΚ μετά τις συμπλοκές με την Αστυνομία, η οποία τα κατάσχεσε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή