Χαλάρωση μέτρων για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες προανήγγειλε ο Λεουτσάκος

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο, ο ΠΣΑΠ πρότεινε το όριο ηλικίας των ποδοσφαιριστών που μπορούν να αποκτήσουν οι ομάδες που δεν πήραν άδεια να ανέβει στα 25 έτη.

Οπως εξήγησε ο κ. Λεουτσάκος στην «Arena Press» η συγκεκριμένη πρόταση έχει στόχο να μειώσει την ανεργία των ποδοσφαιριστών. Αρχικά η απόφαση για όσες ομάδες δεν έπαιρναν άδεια ήταν να αποκτούν παίκτες μόνο μέχρι 20 ετών, όμως μετά από παρέμβαση της Λίγκας αυτό το όριο ανέβηκε στα 23 έτη. Τώρα μένει να φανεί αν η ΕΠΟ θα εγκρίνει την πρόταση για να ανάβει το όριο ακόμη δύο έτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Football League:

«Αρχικά το μέτρο ήταν για ηλικίες κάτω των 20 στις ομάδες που δεν πήραν άδεια. Με δική μας παρέμβαση έγινε κάτω των 23. Τώρα υπάρχει νέα παρέμβαση και πρόταση του ΠΣΑΠ. Το συνδικαλιστικό όργανο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, για να μειωθεί η ανεργία και να μην υπάρξουν λιγότερες ευκαιρίες εργασιακά, προτείνει το όριο να «ανέβει» στα 25 χρόνια. Δηλαδή Κ25, κατά δυο χρόνια περιθώριο για μεγαλύτερους. Φυσικά, η πρόταση μας βρίσκει σύμφωνους και θετικούς, αλλά είναι θέμα της ΕΠΟ να «περάσει». Λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εμείς ξανά θα συνεδριάσουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή