Χαμός με τους γιατρούς στην ΕΠΣ Εύβοιας και έλεγχος της αστυνομίας σε αγώνες!

Print Friendly, PDF & Email

Σε αγώνες που έγιναν σε Γυμνό, Ερέτρια και στο Πάρκο Λαού, η αστυνομία έκανε εξακρίβωση ιδιότητας. Κάτι που προκάλεσε την οργή του Γιάννη Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει από τον ιατρικό σύλλογο, με προφανή σκοπό, οι γιατροί των αγώνων να καθορίζονται από τον ιατρικό σύλλογο με συγκεκριμένη αμοιβή, η οποία από τον ιατρικό σύλλογο έχει οριστεί στα 100 ευρώ.

Το ποσό αυτό κρίνεται ως υπέρογκο και δεν μπορεί να δοθεί από τα σωματεία.

“Το θεωρώ και παράλογο και παράδοξο να γίνεται με τέτοιο ζήλο, όταν το ποδόσφαιρο και το αν είναι γιατρός μέσα στο γήπεδο, βάσει κανονισμού το διέπονται μέσα από την UEFA και την Ε.Π.Ο. και υπεύθυνος για το αν είναι γιατρός ή όχι, μέσα στο γήπεδο, είναι ο διαιτητής να ελέγξει, ο οποίος υπόκειται και σε πειθαρχικές κυρώσεις αν δεν υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής ή διασώστης, όπως λέει ο κανονισμός.

Ο ιατρικός σύλλογος εδώ στη Χαλκίδα θεωρώ ότι λειτουργεί τελείως απαράδεκτα. Εδώ γίνεται να τρελαθείς, ότι μου στέλνει χαρτιά τελευταία για να τους στείλω τα φύλλα αγώνος στον ιατρικό σύλλογο, λες και είναι κανένας εποπτικός μηχανισμός. Εμείς σαν Ένωση μίλησα με τους συναδέλφους και το δώσαμε σε δικηγόρο, να κάνει αγωγή προς τον ιατρικό σύλλογο, αν ο ιατρικός σύλλογος έχει κάνει καταγγελία”.

Λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Βράκας απάντησε:

“Καλά θα κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου να “μαζευτεί”, να κοιτάξει τα της Ενώσεώς του κι από κει και πέρα ο σύλλογος είναι επιστημονικός σύλλογος και δεν ασχολείται με τέτοιες αηδίες που λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο ιατρικός σύλλογος δεν “καρφώνει”, ο ιατρικός σύλλογος ότι είναι να κάνει το κάνει υπηρεσιακά. Έχει ενημερωθεί και η Ε.Π.Σ.Ε. όπως και η Ένωση Διαιτητών, όπως και η εισαγγελία της Εύβοιας, ότι εάν συμβεί το παραμικρό ατύχημα, εμείς θα προσφύγουμε”.

Σχετικά με το ύψος της αμοιβής ο κύριος Βάρκας χαρακτήρισε ότι τα 20 ευρώ για αμοιβή γιατρού φτάνουν μόνο για μια “πορτοκαλάδα”(!) και αξίωσε αμοιβή 100 ευρώ(!) για κάθε αγώνα, ενώ το πώς θα ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο κόστος ένα ερασιτεχνικό σωματείο Β’ και Γ’ Κατηγορίας, θεωρώντας πως το κόστος του ιατρού θα ενσωματωθεί στο μπάτζετ της ομάδας.

” …ξέρω κι εγώ από πληροφορίες που έχουμε, γιατί όλα τα σωματεία είναι ερασιτεχνικά όλοι κάτι δίνουν κάποιο “χαρτζιλίκι”στους ποδοσφαιριστές. Αλλά δεν έχουν να δώσουν 100 ευρώ στον γιατρό του αγώνα;”

Βέβαια δεν απαγόρευσε σε όποιον γιατρό θέλει να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.
Πηγή: starsports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή