Χαμός στη σύσκεψη για το VAR: Τι ειπώθηκε για Σιδηρόπουλο, “Καραϊσκάκης” και κάμερες!

Print Friendly, PDF & Email

Ένταση υπήρξε στη σύσκεcη που σyγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Αυγενάκης, για τη λειτουργία του VAR.

O πρόεδρος του Άρη συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Κ. Καραπαπά, έθεσε θέμα ορισμού του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Αρης.

Όπως διέρρευσε η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης ο Καρυπίδης ρώτησε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος: «Για ποιον λόγο δεν ορίστηκε ξένος ρέφερι;» και «με ποια κριτήρια η ΚΕΔ όρισε Ελληνα διαιτητή και ειδικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι; Πως γίνετε όλη η Θεσσαλονίκη να ήξερε από τη Δευτέρα πως θα οριστεί ο Σιδηρόπουλος;» ενώ πρόσθεσε ότι «οτιδήποτε συμβεί η ευθύνη θα είναι δική σου, αφού είναι λάθος ο ορισμός του συγκεκριμένου διαιτητή».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι άνθρωποι των Κιτρίνων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, υποστήριξε πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε θέματα διαιτησίας. Εκεί ο Καρυπίδης, συνέχισε λέγοντας: «Και ποιος είναι ο ρόλος της ΕΠΟ; Πως θα φύγει η καχυποψία που υπάρχει; Και με ποια κριτήρια η ΚΕΔ όρισε τον Σιδηρόπουλο, όταν εσύ ο ίδιος με διαβεβαίωσες πέρσι πως θα σφυρίξει ξένος διαιτητής στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και φέτος;».

Η NOVA και οι κάμερες στο Καραϊσκάκης

Η NOVA σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου στο novasports πρότεινε ξεχωριστή παραγωγή των πλάνων του VAR σε σχέση με την τηλεοπτική παραγωγή, “ώστε να εκλείψουν φαινόμενα πιθανής καψυποψίας”.

Τα στελέχη της Nova τόνισαν χαρακτηριστικά: “Η ασαφής διατύπωση της ανακοίνωσης της ΚΕΔ της 26/8/2019 περί «τεχνικής δυσλειτουργίας» προκάλεσε μπαράζ δημοσιευμάτων από οπαδικά ΜΜΕ, που καταλόγιζαν ευθύνες στη Nova με αποτέλεσμα να πληγεί η φήμη της εταιρείας αλλά και η αξιοπιστία του συστήματος VAR. Συνεπώς, για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα που υποβαθμίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Nova ζήτησε να απεμπλακούν οι τηλεοπτικοί μεταδότες (Nova, ΕΡΤ και PAOK TV) από την λειτουργία του VAR και η ΚΕΔ να χρησιμοποιεί δικά της τεχνικά μέσα και εξοπλισμό”.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα μιλώντας για την απουσία κοντινού ριπλέι στη φάση που ο Ελ Αραμπί τραβάει από τη φανέλα τον Μπαράλες στον αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας φέρεται να είπε: «Η εγκατάσταση έπρεπε να γίνει 3 ώρες πριν και έγινε 1 ώρα πριν το ματς».

Ζήτησε κλήρωση ο Πανιώνιος
Από την πλευρά του ο Πανιώνιος αναφέρθηκε στο ζήτημα των ορισμών των διαιτητών ζητώντας να αλλάξει η διαδικασία και η ΚΕΔ να προχωράει σε κλήρωση για κάθε ματς.

Με τη σειρά της η Super League άσκησε κριτική στην ανάδοχο εταιρία του VAR.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή