Δεν δόθηκαν δύο κίτρινες στον Κουτρουμπή, επιφυλάξεις για το γκολ του ΟΦΗ που δε μέτρησε

Print Friendly, PDF & Email
Στο πρώτο πιάτο της 15 αγωνιστικής της Super League 1, o κριτής του Master Ref, Nαούμ Μιντιούρης επισημαίνει ότι στον αγώνα ΟΦΗ – Παναθηναϊκού, δεν δόθηκαν δύο κίτρινες στο Κουρουμπή, ενώ με κάθε επιφύλαξη διαπιστώνει ότι κακώς ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ των γηπεδούχων.
Στον αγώνα Ατρόμητου – Λαμίας ο Κώστας Ακρίδας θεωρεί ότι δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε τράβηγμα που έγινε στο Βέλλιο, ενώ στον παιχνίδι ΑΕΚ – Αστέρας, σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, η χρήση του VAR βοήθησε το Φωτιάδη να διορθώσει το λάθος του και να δώσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.
Αναλυτικά: 
Αγώνας: Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0, Διαιτητής: Τσαμούρης, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης
Στο 28′ ο Παράς πέφτει στην περιοχή προκειμένου να κερδίσει πέναλτι. O διαιτητής ήταν κοντά στην φάση σημείωσε παράβαση για “θέατρο” και κίτρινη κάρτα. Στη σνέχεια πήγε στο VAR και έκανε n field review, επιβεβαιώνοντας την ορθή αρχική απόφασή του.
Στο 54′ Ο Ντίας έπεσε εντός περιοχής μετά από ένα μαρκάρισμα του Καρασαλίδη. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενήργησε σωστά και δεν υπήρξε αλλαγή της απόφασης, μετά τη χρήση τoυ VAR.
Στο 74′  Ο Μαρσιάλ δέχθηκε ένα μαρκάρισμα από τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος έπεσε εντός περιοχής. Δεν υπήρξε παράβαση αφού το πέσιμο δεν οφειλόταν στο μαρκάρισμα. Σωστά δόθηκε η συνέχεια στο παιχνίδι.
Στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν σωστός ο διαιτητής όλες οι κάρτες που έδωσε ο διαιτητής ήταν σωστές. Οι βοηθοί ήταν καλοί και είχαν σωστή και καλή συνεργασία.
Βαθμολογία: 8.30
 
Αγώνας: Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1, Διαιτητής: Σέζος, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος Κριτής: Κώστας Ακρίδας
 
Στο 36′ σωστά δίνεται το πέναλτι στον Ολυμπιακό για μαρκάρισμα του Μόρα στον Ελ Αραμπί.
Στο 43′ υπάρχει τράβηγμα στην περιοχή στον Μασούρα ο οποίος ανατρέπεται από το Ζίζιτς. Υπάρχει πέναλτι που δεν το βλέπει ο διαιτητής.
Ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών αν εξαιρέσουμε την φάση του 43′, ήταν κοντά στις φάσεις.
Βαθμολογία: 8.20
 
Αγώνας ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1, Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης
 
Στο 4′ δεν υπάρχει οφσάιντ στον Χατζηγιοβάννη. Κακώς το υπέδειξε ο δεύτερος βοηθός Καρατζίκας.
Στο 17′ σωστά δόθηκε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού στη φάση με πρωταγωνιστές τον Κουτρουμπή και τον Πέρεα, όμως ο διαιτητής δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κουτρουμπή, όπως θα έπρεπε, αφού έπιασε από το λαιμό τον παίκτη του Παναθηναϊκού.
Στο 28′ σωστά σημείωσε οφσάιντ ο δεύτερος βοηθός Καρατζίκας, τον Μακεντα με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ που πέτυχε. Ο διαιτητής επικοινώνησε με τον VAR και διατήρησε την απόφασή του. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη φάση.
Στο 42′ στο γκολ που πετυχαίνει ο ΟΦΗ με τον Φιγκερέιδο και ακυρώνεται από τον πρώτο βοηθό Φωτόπουλο ως οφσάιντ. Στη συνέχεια υπάρχει συνομιλία του διαιτητή με τον VAR και η απόφαση διατηρείται. Φαίνεται πως ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και ο Γιόχανσον βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Με κάθε επιφύλαξη θεωρούμε πως το γκολ κακώς ακυρώθηκε. Όμως ο βοηθός βρίσκεται τουλάχιστον δύο μέτρα πίσω από τους δύο ποδοσφαιριστές και δεν έχει και αυτός την ευθεία των ποδοσφαιριστών.
Στο 70′ σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα κόκκινη στον Σεκενφελντ για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι, αφού πεσμένος στο έδαφος ανέτρεψε αντίπαλο του που είχε την μπάλα και έφευγε προς την περιοχή του Παναθηναϊκού.
Στο 83′ σωστά καταλογίζεται πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή στο Δώνη. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ ανατρέπει καθαρά τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Ο διαιτητής σφύριξε χωρίς την βοήθεια του VAR και στη συνέχεια επιβεβαίωσε την απόφασή του στο VAR.
Στο 88′ υπάρχει καθαρή υποσχόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού με τον Πέρεα. Ο Κουτρουμπής κρατάει και ρίχνει στο έδαφος τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Ενώ καταλογίζεται η παράβαση δεν δέχθηκε και πάλι την κίτρινη κάρτα.
Γενικά μέτρια η διαιτησία.
Βαθμολογία 8.10
 
Αγώνας: Ατρόμητος – Λαμία 1-1, Διαιτητής: Κατσικογιάννης, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας
Στο 78′ στην περιοχή της Λαμίας υπάρχει τράβηγμα στον Βέλλιο με τα δύο χέρια. Δεν εξετάστηκε από το VAR και δεν το είδε και ο διαιτητής. Είναι τράβηγμα παρατεταμένο και έπρπεπε να καταλογιστεί πέναλτι.
Στο 81′ σωστά δόθηκε η κίτρινη στον Ασίγκμπα στο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Ατρομήτου.
Στο 90+1′ δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό στην φάση που ελέγχθηκε από το VAR για χέρι του Πλιάτσικα. Στη φάση αυτή δόθηκε επιθετικό φάουλ στον Βέλλιο.
Ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών ήταν κοντά στις φάσεις αν εξαιρέσουμε την φάση του 78′ που υπάρχει πέναλτι για τον Ατρόμητο που δεν δίνεται.
Βαθμολογία: 8.00
 
Αγώνας: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1, Διαιτητής: Φωτιάδης, VAR: Γκορτσίλας Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης
 
Στο δεύτερο λεπτό υπάρχει παρατεταμένο τράβηγμα του Ματρικάρντι στον Ολιβέιρα το οποίο δεν το είδε διαιτητής. Σωστά έκανε χρήση του VAR (οn field review) και καταλογίστηκε η παράβαση. Ήταν ένα πέναλτι που ενώ δεν δόθηκε από τον Φωτιάδη δόθηκε με τη χρήση του VAR. Ήταν ένα παρατεταμένο τράβηγμα μια ξεκάθαρη παράβαση και σωστά δόθηκε.
Από εκεί και πέρα υπήρχαν κάποια προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά όχι κάτι σοβαρό, υπήρχε καλή συνεργασία από τους δύο βοηθούς, έγιναν κάποια μαρκαρίσματα που θα μπορούσαν να βγουν μερικές κάρτες που δεν βγήκαν.
Σε γενικές γραμμές όμως το παιχνίδι η διαιτησία το πήγε σε καλά επίπεδα δεν είχε σοβαρά προβλήματα με μοναδική εξαίρεση την φάση του πέναλτι που έδειξε το VAR.
Βαθμολογία 8.10

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή