Χατζής: Η ΕΠΣ Μακεδονίας ανέδειξε δεκάδες ικανούς διαιτητές λόγω Γραμμένου

Print Friendly, PDF & Email

«H διαιτησία πνέει τα λοίσθια από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια των παραγόντων που διοικούν τις ΕΠΣ. Ορισμένοι απ’ αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για τη διαιτησία δεν έπρεπε να περνάνε ούτε έξω από το γήπεδο…».

Αυτά και πολλά άλλα έχει να πει στη «Live» ο παλαίμαχος διαιτητής από την Καρδίτσα Ηλίας Χατζής.

Στη δική του Ένωση, κορυφαία ονόματα πρώην διαιτητών έχουν απομονωθεί και βρίσκονται εκτός χώρου. Όχι με δική τους απόφαση… «Δεν έκαναν κανένα χατίρι και βρέθηκαν εκτός διαιτησίας. Και άλλοι, που δεν έχουν παίξει ούτε σε φιλικό ΟΤΕ-ΔΕΗ, λύνουν και δένουν. Έτσι εξηγείται γιατί η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο… », υποστηρίζει ο Χατζής, ο οποίος εκτιμά ότι η διαιτησία θα σηκώσει κεφάλι μόνο «αν φύγει από την αγκαλιά των παραγόντων». Κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, διότι οι διαιτητές φέρνουν πολλά λεφτά στις Ενώσεις τους.

Οι πρόεδροι των ΕΠΣ αξιοποιούν δικούς τους διαιτητοπαράγοντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προσφέρουν υπηρεσίες στη διοίκηση και δεν ενδιαφέρονται για την ανάδειξη και την πρόοδο των διαιτητών…

Ο Ηλίας Χατζής ανέφερε και δύο «βαριά» ονόματα παλαίμαχων Ελλήνων διαιτητών που, για διαφορετικούς λόγους, δεν προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους στην ελληνικό διαιτησία. «Είδαμε όλοι τι έγινε με αυτόν τον άγιο άνθρωπο, τον Γιώργο Μπίκα. Όταν τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΚΕΔ και ήταν έτοιμος για μεγάλες τομές στη διαιτησία, τού έκαψαν το σπίτι και στην ουσία τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου», δηλώνει ο Ηλίας Χατζής, ο οποίος προσθέτει:

«Ο Κύρος Βασάρας είναι επίσης από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ευρωπαϊκή διαιτησία, αλλά πλέον δεν έχει καμία σχέση με την ΚΕΔ. Είναι δυνατόν να έχεις αυτόν τον άνθρωπο και να μην τον αξιοποιείς στη διαδικασία ανάδειξης νέων ταλαντούχων διαιτητών;».

Για τον Καρδιτσιώτη βετεράνο ρέφερι. η διαιτησία πρέπει να περάσει και πάλι στα χέρια των συνδέσμων, διότι σε διαφορετική περίπτωση, τα σημαντικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος θα εξακολουθούν να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Και έχει απόλυτο δίκιο, αλλά πού να το βρει…

Ο Βαγγέλης Γραμμένος αυτό ακριβώς έκανε όσο ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και γι’ αστό είχαν αναδειχθεί δεκάδες ικανοί διαιτητές.

Πηγή: Live Sport

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή