Χειροβομβίδα έξω από το σπίτι του εκδότη Ν. Καραμανλή

Print Friendly, PDF & Email

Συναγερμός σήμανε στη 1:20 στην ΕΛΑΣ όταν ενημερώθηκε για χειροβομβίδα που εντοπίστηκε έξω από το σπίτι εκδότη στα Βριλήσσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ πρόκειται για το σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας MEDIAGROUP, Νίκου Καραμανλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου και βρέθηκε με την περόνη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους αστυνομικούς ενημέρωσε ο ίδιος ο εκδότης όταν την είδε κοντά στο φυλάκιο έξω από το σπίτι του σε σημείο που ήταν φωτισμένο.
Στο σημείο μετέβησαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι και απομάκρυναν τη χειροβομβίδα.

Στις έρευνες έχει εμπλακεί, κατά πληροφορίες και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με τους αστυνομικούς να φέρονται να είπαν στον εκδότη ότι πρόκειται για προειδοποιητικό μήνυμα καθώς το γεγονός ότι βρέθηκε η χειροβομβίδα με την περόνη τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτοί που την άφησαν δεν ήθελαν να εκραγεί.

Με είχαν απειλήσει να σταματήσω να γράφω, δήλωσε ο εκδότης

Η δουλειά που κάνουμε δεν είναι δουλειά αγίων, είναι δουλειά δύσκολη, είπε το πρωί στους δημοσιογράφους ο κύριος Καραμανλής, βγαίνοντας από το σπίτι του, τονίζοντας πως «και στο παρελθόν έχουμε δεχτεί απειλές, ξέρουμε τα προβλήματα, τα έχουμε αναφέρει και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ πρόσφατα».

Περιγράφοντας το πώς εντοπίστηκε η χειροβομβίδα, ανέφερε: «Ήμουν έξω για ποτό και γύρισα σπίτι γύρω στη μία και κάτι. Όπως πάντα σταματήσαμε το αυτοκίνητο στη γωνία και κατέβηκε ο αστυνομικός να κάνει έναν έλεγχο. Τελείως τυχαία έπεσε το μάτι μου εκεί και είδα ένα αντικείμενο. Κατέβηκα από το αμάξι και είπα του αστυνομικού “αυτό είναι χειροβομβίδα”, καταλαβαίνετε τι ακολούθησε».

Ο κύριος Καραμανλής είπε ακόμα πως το φυλάκιο που βρίσκεται στη γωνία του σπιτιού του «είναι δικό μας» και πως «στο παρελθόν υπήρχε φύλακας, αλλά νομίζω εδώ και δύο χρόνια τον έχει αφαιρέσει η αστυνομία», ενώ αναφερόμενος σε παλιότερο περιστατικό, δήλωσε πως «μας είχαν σπάσει τα αυτοκίνητα». Οι απειλές στο παρελθόν, είπε, ήταν «σταμάτα να γράφεις, γιατί θα σε…».

Κατά τον κύριο Καραμανλή, «είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα μήνυμα» η τοποθέτηση της χειροβομβίδας και παραδέχτηκε πως «υποψιάζεται» ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή: «Σίγουρα και το μυαλό μου πάει κάπου αλλά δεν μπορώ να τα πω αυτά στην κάμερα».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή