“Χρηματοδοτείτε ένα έργο που ανήκει σε ιδιώτη και απασχολεί τη δικαιοσύνη”

Print Friendly, PDF & Email

Για χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων του συνθετικού χλοοτάπητα του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣ Καρδίτσας που ανήκει σε ιδιώτη και όχι στο δήμο και “βρίθει παρανομιών που απασχολούν την δικαιοσύνη”, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος δύμου Καρδίτσας Ηλ. Χατζής, ο οποίος σε επιστολή που έστειλε στο SoccerPlus αναφέρει τα εξής:

“Στις 14 Δεκεμβρίου 2018από το ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ανακοινώθηκε ότι ο Υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης κος Γιαννακίδης ενέταξε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 το έργο << κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο δήμου Καρδίτσας Π. Ε Καρδίτσας προϋπολογισμού 188.500 ευρώ, κατόπιν πιέσεων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Καλοδεχούμενη η χρηματοδότηση του έργου. Ο κος Γιαννακίδης όμως γνωρίζει ότι χρηματοδοτεί ένα έργο, όχι του δήμου Καρδίτσας, αλλά ιδιώτη, αφού οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου ανήκουν στην ΕΠΣ Καρδίτσας? Γνωρίζει ο κος Γιαννακίδης ότι χρηματοδοτεί ένα έργο που βρίθει παρανομιών και βρίσκεται υπό διερεύνηση στη δικαιοσύνη?

Με επιστολή μου ενημέρωσα την αθλητική ηγεσία και όλους τους βουλευτές του νομού για το συγκεκριμένο έργο. Για να γνωρίσει ο κόσμος της Καρδίτσας και όχι μόνο, είμαι αναγκασμένος να δημοσιοποιήσω την επιστολή για να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Το μόνο που θα τονίσω είναι αυτό που τόνισε ο Υφυπουργός κος Βασιλειάδης κατά την επίσκεψη του στην Καρδίτσα τον Μάρτιο του 2018<< εγώ συναλλάσσομαι μόνο με το δημόσιο( δήμος Καρδίτσας) και μάλιστα σε ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό τοπίο. Το τοπίο είναι ξεκάθαρο η και αυτό θυσιάζεται στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών για στήριξη στον κο ΑΛΕΞΑΚΟ?

Παρακάτω η επιστολή μου

ΠΡΟΣ
ΓΓΑ Κο ΙΟΥΛΙΟ ΣΥΝΑΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 17-10-2018

Κύριε Γενικέ

Στις 18-7-18 συζητήθηκε στο Δ.Σ Καρδίτσας το θέμα. <<κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου δήμου Καρδίτσας Π.Ε Καρδίτσας>>. Η ΓΓΑ, όπως γράφτηκε στην τεχνική μελέτη( την οποία σας επισυνάπτω), προτίθεται να χρηματοδοτήσει το έργο με 188.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε. πρόκειται για το έργο για το οποίο ο δήμος Καρδίτσας (γραφείο δημάρχου), σας απέστειλε το υπ’ αριθμ. 12/22-2-18 έγγραφο προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού με θέμα. <<κατασκευή ελαστικού τάπητα στο αθλητικό κεντρο Αγίου Νικολάου δήμου Καρδίτσας>>. Το έγγραφο αυτό ουδέποτε ήρθε στο Δ.Σ και μάλιστα ο κος Δήμαρχος σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου, στο Δ.Σ της 18-7-2018, απέκρυψε την ύπαρξη του αφού η απάντηση του ήταν ότι αυτά τα πράγματα γίνονται με προφορικές διαβουλεύσεις.

Κύριε Γενικέ, πρόκειται για παραπληροφόρηση προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να πετύχει χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. αφού

1. Δεν πρόκειται για αθλητικό κέντρο του δήμου Καρδίτσας, όπως αναφέρει το έγγραφο που έχει σταλεί σε σας, αλλά πρόκειται για το ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ( απόφαση Δ.Σ 196/11-4-2003 την οποία σας επισυνάπτω). Πρόκειται για ένα αθλητικό κέντρο που ποτέ δεν τελείωσε. Εντάσσεται και αυτό στα αμαρτωλά αθλητικά κέντρα των ΕΠΣ που ταλανίζουν την δικαιοσύνη, αφού έχουν συμβεί του κόσμου οι παρατυπίες και παρανομίες.

2. Το θέμα που συζητήθηκε στο Δ.Σ αφορά κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα και όχι πλαστικό τάπητα (ΤΑΡΤΑΝ), όπως αναφέρεται στο έγγραφο που έχει σταλεί σε σας. Κατά την άποψη μου εσκεμμένα αναφέρθηκε σαν πλαστικός τάπητας, για να σας παρασύρει για τη χρηματοδότηση.

3. Η ΕΠΟ κε Γενικέ με το υπαρ . 15476/2017 24-5-2017 έγγραφο της ( σας το επισυνάπτω) κάνει γνωστό στον δήμαρχο και στο Δ.Σ ότι το έργο αυτό έχει τελειώσει γι’ αυτήν και έχει παραδοθεί προς χρήση ( παρ 3 του εγγράφου). Επίσης στο έγγραφο αναφέρονται μερικές από τις παρατυπίες και παρανομίες που έγιναν σύμφωνα με τις μελέτες που είχαν γίνει για τα ΕΝΩΣΙΑΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. Ενδεικτικά μόνο σας αναφέρω ότι στη μελέτη προβλέπονταν αποδυτήρια για τέσσερις ομάδες και άλλα δύο για Διαιτητές και δεν έχουν κατασκευαστεί ούτε τα μισά. Μια επίσκεψη σας στην Καρδίτσα θα σας πείσει.

4. Ο δήμαρχος Καρδίτσας προσπαθεί με κάθε τρόπο να χρηματοδοτήσει το μεγάλο αυτό γήπεδο 11χ11που δεν ανταποκρίνεται στις διαστάσεις που προβλέπονται από την μελέτη γιατί ο υπάρχων χώρος είναι πολύ μικρότερος.

5. Κε Γενικέ θα χρηματοδοτήσετε ένα έργο ιδιώτη αφού η ΕΠΣ Καρδίτσας είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου?

6. Σας κάνω δε γνωστό ότι παραβιάστηκαν οι όροι του χρησιδανείου ( σας το επισυνάπτω), του ιδιωτικού συμφωνητικού που βρίσκεται σε σας και της απόφασης του Δ. Σ που αναφέρω παραπάνω. Οι εγκαταστάσεις που έγιναν σε αυτό τον χώρο κατασκευάσθηκαν χωρίς καμία άδεια. Το μόνο που έγινε και αυτό παράτυπα, είναι η νομιμοποίηση από τον δήμο, με τον νόμο περί αυθαιρέτων του κτηρίου 326 τ.μ και της κερκίδας χωρίς κατά την άποψη μου να έχει γίνει επαρκής στατική μελέτη.

7. Κε Γενικέ, ΝΑΙ να ολοκληρωθεί το ήδη αθλητικό κέντρο (κατά Την ΕΠΟ), αλλά αφού ο δήμος το πάρει στην κατοχή του και διαλευκανθούν όλες οι παρανομίες που έχουν γίνει. Επιτέλους ας μάθουν οι πολίτες της Καρδίτσας που ξοδεύτηκαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς να γίνει ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο.

8. Κε Γενικέ ευελπιστώ ότι δεν θα γίνεται συνεργός σε ένα έργο που βρίθει παρανομιών. Το έργο να γίνει, να τελειώσει αλλά όχι επωφελή ενός ιδιώτη αλλά επωφελή του κοινού της Καρδίτσας και αυτό θα γίνει μόνο εάν ο χώρος που παραχωρήθηκε δωρεάν στην ΕΠΣ επιστρέψει στον δήμο.

9. Η Καρδίτσα έχει ανάγκη από πολλές αθλητικές υποδομές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτές. Η ΕΠΟ με το αυτοδιοίκητο της και με την ΕΠΣΚ ας μεριμνήσει για το τελείωμα του έργου.

10. Τέλος θέλω να σας κάνω γνωστό ότι οι παρατυπίες και οι παρανομίες που έγιναν κατά την κατασκευή του ημιτελούς συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου βρίσκονται υπό διερεύνηση από την εισαγγελία πρωτοδικών Καρδίτσας.

ΚΟΙΝ. 1. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗ
2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή