Αρχική FIFA / UEFA Διεθνές Ποδόσφαιρο «Χρυσή» ισοπαλία στη Βιέννη για την ΑΕΚ, προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα

«Χρυσή» ισοπαλία στη Βιέννη για την ΑΕΚ, προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα

Η ΑΕΚ στάθηκε όρθια μέσα στη Βιέννη πήρε την ισοπαλία 0-0 από την Αούστρια και μαζί την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τεράστια επιτυχία για την Ενωση, η οποία για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και στη σεζόν 2007/08 προκρίνεται ξανά από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωση. Παράλληλα η Ελλάδα με την πρόκριση της ΑΕΚ πήρε πολύτιμους βαθμούς για την κατάταξή της.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν συμπαγής και συγκεντρωμένη από το πρώτο μέχρι το 94ο λεπτό. Η Αούστρια μπορεί να είχε την κατοχή, ωστόσο οι στιγμές που απείλησε την εστία του Τσιντώτα ήταν ελάχιστες. Η κορυφαία ευκαιρία των Αυστριακών καταγράφηκε στο 68′, όταν ο Τσιντώτας έκανε λάθος απομάκρυνση με γροθιές και ο Πρόκοπ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ στην ανυπεράσπιστη εστία.

Η ΑΕΚ με τη σειρά της είχε τις προϋποθέσεις να εκδηλώσει επικίνδυνες αντεπιθέσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια μεγάλη φάση. Αυτό βέβαια ουδόλως την ενόχλησε αφού η Ενωση και με την ισοπαλία έκανε μια χαρά τη δουλειά της περνώντας στους «32» αήττητη. Μάλιστα για την ακρίβεια είναι αήττητη οχτώ σερί ευρωπαϊκά ματς, αν προσθέσουμε και τα δύο ματς με την Κλαμπ Μπριζ στα προκριματικά.

Μετά το τέλος του ματς ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι. Τρελοί πανηγυρισμοί και στις εξέδρες του «Ερνστ Χάπελ», όπου βρέθηκαν πάνω από 2.000 οπαδοί της ΑΕΚ.

Για την ΑΕΚ, η πρόκριση εκτός από το πρεστίζ που προσδίδει στον σύλλογο, προσθέτει και περίπου 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, λεφτά που στην αρχή της σεζόν δεν είχαν υπολογιστεί.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου
Μίλαν 11
ΑΕΚ 8
Ριέκα 7
Αούστρια 5

Exit mobile version