Ψηφίζεται τον Μάρτιο νέα διατύπωση της IFAB για την παράβαση με το χέρι

Print Friendly, PDF & Email

To Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (ΙFAB), θα αποσαφηνίσει τους κανόνες σχετικά με την παράβαση με το χέρι, την επόμενη εβδομάδα φέρνοντας μια νέα διατύπωση για να μειώσει τις «γκρίζες περιοχές», όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Ντέιβιντ Ελερέι στην εφημερίδα Times.

Η IFAB είχε συζητήσει το θέμα τον Νοέμβριο με την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ανάγκη για ακριβέστερη και λεπτομερέστερη διατύπωση για διάφορα είδη παραβάσεων με το χέρι.

Η νέα διατύπωση πρόκειται να ψηφιστεί στη συνεδρίαση της IFAB στο Αμπερντίν στις 2 Μαρτίου.

«Το νέο κείμενο θα διευκρινίσει τις καταστάσεις στις οποίες οι παίκτες θα τιμωρούνται για την επαφή του χεριού με την μπάλα ή να μην τιμωρηθούν», δήλωσε ο Ελερέι στους Times.

Τα σχόλια του Ελερέι, έρχονται μετά τη νίκη με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι στο Σάλκε για το Champions League, την Τετάρτη, όπου το VAR «πρότεινε» πέναλτι εναντίον του Νικολάς Οταμέντι, αν και ο αμυντικός της Σίτι προσπάθησε να τραβήξει το χέρι του.

«Θα μειώσει σημαντικά τις γκρίζες περιοχές γύρω από το θέμα αυτό… θα προσδιορίσουμε πότε η μη σκόπιμη επαφή θα τιμωρηθεί και πότε όχι», πρόσθεσε ο Ελερέι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή