Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο, σφοδρές αντιδράσεις από ΣΕΓΑΣ, ΕΟΚ και ΕΟΕ

Print Friendly, PDF & Email

Με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων συνεχίστηκε η συζήτηση στη Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής. Μεγαλύτερη διαφορά υπήρξε στον περιορισμό των θητειών και στα όρια ηλικίας για τους προέδρους των αθλητικών ομοσπονδιών. Εκτός από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και οι εκπρόσωποι των ΣΕΓΑΣ, ΕΟΚ και ΕΟΕ εξέφρασαν την αντίρρησή τους για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ΔΟΕ μας έχει ζητήσει να βάλουμε μόνοι μας κριτήρια για τον περιορισμό των θητειών, να γίνει δηλαδή αυτορρύθμιση. Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει ανανέωση, είμαστε όμως αντίθετοι στην αναδρομικότητα. Επίσης είναι άδικο να μην μπορείς να εκλεγείς μετά τα 70. Είναι εκτός πραγματικότητας».

Ο Σπύρος Καπράλος ζήτησε εξάλλου οι εν ενεργεία αθλητές να μπορούν να γίνονται μέλη των ΔΣ των ομοσπονδιών.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής υποστήριξε: «Δεν είναι δουλειά του Υφυπουργού να λέει ποια διοίκηση ομοσπονδίας δεν έχει καλό μάνατζεμντ και ποια πρέπει να αλλάξει. Το μοντέλο της ΔΟΕ για τις θητείες είναι για την ΕΟΕ. Το όριο των 70 ετών δεν μπήκε σε διαβούλευση και το φέρατε τώρα. Ψυρίζονται όλες οι ηγεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών, έχετε αναστατώσει όλον τον ελληνικό αθλητισμό. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό των ομοσπονδιών. Θα αγωνιστούμε για να τον ανατρέψουμε ή για να μην εφαρμόσουμε το νόμο».

Στον ίδιο τόνο και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης: «Αντισυνταγματική η διάταξη που προβλέπει την αναδρομική ισχύ στις θητείες. Γίνεται στοχοποίηση του αθλητικού κινήματος και των μελών του. Καινοφανές να μπαίνουν ηλικιακά όρια, δεν υπάρχει σε καμία άλλη κατηγορία εκλεγμένων στη χώρα, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 600 σωματεία μας ψηφίζουν, πιστεύετε ότι χειραγωγούνται;».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία. Ναι ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, όχι ΜΕΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ. ΚΚΕ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τι ειπώθηκε αναλυτικά στη συζήτηση εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή