Ψυχογιός: Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και μέσο ανάπτυξης της περιφέρειας

Print Friendly, PDF & Email

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, συμμετείχε ως εισηγητής στο αναπτυξιακό συνέδριο «Κορινθία 2025», που οργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας. Ο βουλευτής μίλησε στην ενότητα «Τουρισμός – Ειδικές Μορφές», όπου μεταξύ άλλων ήταν εισηγητής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Ειδικότερα το θέμα της παρέμβασης του Γιώργου Ψυχογιού ήταν «Ο Αθλητισμός ως δικαίωμα και μέσο ανάπτυξης στην περιφέρεια». Στην ομιλία του αναφέρθηκε καταρχάς στον Αθλητισμό ως δικαίωμα, αναλύοντας τις θέσεις της Αριστεράς και εξηγώντας πώς αντιλαμβάνεται την άθληση για όλους και για όλες βάσει των αρχών της ισότητας, της καθολικότητας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Σε αντίθεση με τη θλιβερή εικόνα που παρουσίασε ο αθλητισμός τις τελευταίες δεκαετίες, όντας έρμαιο συμφερόντων και μικροπολιτικών, η Κυβέρνηση αυτή προσπαθεί να τον αναπροσδιορίσει ως ένα από τα βασικά κοινωνικά αγαθά, με απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους. Εν όψει της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης μάλιστα, υπάρχει και επίσημη πρόταση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ να κατοχυρωθεί ρητώς ο Αθλητισμός ως δικαίωμα στο Σύνταγμα.

Όσον αφορά στην συμβολή του Αθλητισμού στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που και ο ίδιος για χρόνια έχει υπηρετήσει και κατέδειξε τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η παρούσα Κυβέρνηση προς ενίσχυσή του. Περαιτέρω, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε νέα έργα και υποδομές που χρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το Νομό Κορινθίας, όπως η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου Νεμέας, η κατασκευή αποδυτηρίων του γηπέδου Ζευγολατιού, η κατασκευή του γηπέδου της Λυκοποριάς, και η βελτίωση των υποδομών του γηπέδου του Ασπροκάμπου. Παρέθεσε ακόμη παραδείγματα αθλητικού τουρισμού που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Κορινθία.

Τέλος, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο βουλευτής με αφορμή και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στην Κόρινθο, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Κορινθίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αθλητικών συλλόγων του Νομού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή