«Όχι» της ΕΠΟ στη Football League, υποβιβάζονται έξι ομάδες

Print Friendly, PDF & Email

Το αίτημα της Football League προς την ΕΠΟ ώστε να υποβιβαστούν τέσσερις και όχι έξι ομάδες από το επόμενο πρωτάθλημα απορρίφθηκε και όπως ειπώθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Football League, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (28/9), θα υποβιβαστούν οριστικά οι έξι ομάδες.

Παρούσες στο συμβούλιο ήταν οι Δόξα Δράμας και ο Καραϊσκάκης για τους οποίους ζητήθηκε από την Καλλιθέα να μην κάνουν επιπλέον μεταγραφές.

Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίκτορ Περέιρα, συνοδευόμενος από τον Σταύρο Τριτσώνη. Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ομάδων (έλειπε μόνο η Βέροια) τους είπε ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του προς τους διαιτητές της κατηγορίας, ότι το 75% των αγώνων της Football League είναι στημένοι.

Επίσης είπε ότι θα δώσει βάση στις διαιτησίες της Football League γιατί υπάρχουν διαιτητές που είναι υποψήφιοι για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ότι θα φροντίσει να μειωθεί το κόστος των μετακινήσεων των διαιτητών και να ορίζονται από όμορους νομούς και να παίζουν όσο το δυνατό περισσότεροι διαιτητές τις ομάδες.

Από την πλευρά της Football League ζητήθηκε να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής και τα χρήματα να καταβάλλονται ανά μήνα και όχι πριν την έναρξη κάθε αγώνα.

Οσον αφορά στα οικονομικά, η συνεργασία με την ΕΡΤ θα συνεχιστεί, θα μεταδίδονται δύο ή τρεις αγώνες εβδομαδιαίως από την ΕΡΤ 2, ενώ τα χρήματα θα πηγαίνουν για να καλύψουν τα έξοδο του συνεταιρισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος, είπε ότι θα έχει συνάντηση με την UEFA για την οικονομική ενίσχυση του πρωταθλήματος και ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί χρήματα από τη Super League.

Οσον αφορά στην ασφάλιση των ποδοσφαιριστών παρέστη αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ και σχηματίστηκε επιτροπή για να εξετάσει το θέμα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή