2016, 2019: Οι λόγοι που ΕΠΟ αποφασίζει να γίνονται τελικοί Κυπέλλου εκτός Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email

Με την απόφαση που πήρε η ΕΠΟ για τη δυνατότητα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου εκτός Ελλάδας ουσιαστικά γυρίζει τρία χρόνια πριν όταν η διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον Γιώργο Γκιρτζίκη είχε αποφασίσει ότι ο τελικός Κυπέλλου μπορεί να γίνει σε χώρα του εξωτερικού με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας.

Τότε η απόφαση της ΕΠΟ είχε ληφθεί λόγω των γεγονότων με τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος επικαλούμενος θέματα δημόσιας τάξης είχε αποφασίσει αρχικά τη μετάθεση του τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και μετά είχε αποφασίσει την τέλεσή του χωρίς θεατές στο ΟΑΚΑ.

Η διοίκηση της ΕΠΟ, που είχε μεγάλη κόντρα με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, αποφάσισε να βγάλει τον τελικό εκτός Ελλάδας ώστε να μπορεί να αποφύγει τυχόν παρεμβάσεις του. Η απόφαση που είχε λάβει τότε η ΕΠΟ ανέφερε τα εξής:

«Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ τότε του Soccerplus.

Αυτή τη φορά η απόφαση ελήφθη επειδή όπως και τότε η ομοσπονδία οδηγήθηκε σε τελικό χωρίς φιλάθλους, όμως αυτή τη φορά ο φόβος δεν είναι οι παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά τα επεισόδια που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στους τελικούς Κυπέλλου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή