50 πτήσεις από τη Βρετανία στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Περίπου 50 πτήσεις από τη Βρετανία με προορισμό τα ελληνικά αεροδρόμια είναι προγραμματισμένες για τις πρώτες 48 ώρες μετά από την άρση της απαγόρευσης αεροπορικών δρομολογίων που τέθηκε σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 23 πτήσεις από τη Βρετανία με προορισμό επτά περιφερειακά αεροδρόμια. Επτά από αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Ζάκυνθο, πέντε στη Ρόδο, τέσσερις στην Κεφαλονιά, τρεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, δύο στο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και από μία στην Κέρκυρα και την Κω.

Οι περισσότερες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από αεροπορικές εταιρείες που ανήκουν σε tour operators, όπως η Jet 2 και η Thomson. Όπως αναφέρουν πηγές από την αεροπορική αγορά, ορισμένα από τα προγραμματισμένα δρομολόγια ενδέχεται να ακυρωθούν καθώς η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι ακόμα ρευστή.

Οι πρώτες αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία θα αυξηθούν την Πέμπτη, δεδομένου ότι έχουν προγραμματιστεί συνολικά 29 δρομολόγια, ενώ αναμένεται να προσγειωθούν και τα πρώτα αεροπλάνα από το Ηνωμένο Βασίλειο στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι έξι, πέντε δρομολόγια θα γίνουν προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, τέσσερα στο Ηράκλειο και από τρία στην Κω και τη Ζάκυνθο.

Την Πέμπτη αναμένεται να φτάσουν και οι πρώτοι Βρετανοί ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή δύο πτήσεων.

Οι Βρετανοί που θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα ελέγχονται δειγματοληπτικά με βάση τις ενδείξεις που θα προκύπτουν από το ειδικό barcode το οποίο θα λαμβάνουν με τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των διαγωνιστικών ελέγχων που θα διενεργηθούν στα αεροδρόμια λόγω της άφιξης χιλιάδων Βρετανών τουριστών

Πηγή: economistas.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή