ΚΕΔ: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΟΣΦΠ στο Βόλο, κακώς δεν μέτρησε γκολ του ΠΑΟ στην Ριζούπολη

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔ επέλεξε έξι φάσεις οφσάιντ που συζητήθηκαν μέσα στη σεζόν, όταν δεν υπήρχε η γραμμή οφσάιντ στο VAR και παρουσίασε τις αποφάσεις των διαιτητών χρησιμοποιώντας τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR.

Όπως προκύπτει από στις πέντε από τις έξι φάσεις, οι αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν σωστές. Στο παιχνίδι του Βόλος – Ολυμπιακός Π. ορθώς ακυρώνεται το γκολ του Σουντανί. Στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ξάνθη κακώς δεν μέτρησε το γκολ των “πράσινων” (ήταν η μοναδική λάθος απόφαση), σωστά, όμως κατακυρώθηκε το γκολ της Ξάνθης.

Από εκεί και πέρα ένα άλλο παιχνίδι το οποίο επίσης αποτέλεσε αφορμή για διαξιφισμούς, ήταν εκείνο της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ, όπου είχε γίνει λόγος για βλάβη στο VAR τη στιγμή που σκόραραν οι Θεσσαλονικείς. Η γραμμή του οφσάιντ όμως έδειξε κι εδώ ότι ορθώς κατακυρώθηκε το τέρμα του Δικεφάλου, ενώ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες “σήκωσαν” μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας “καυστικές” επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στην λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους Κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας στε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με “γυμνό μάτι” και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual Offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν τις όποιες αποφάσεις ελήφθησαν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή