Οι στόχοι του Μπόλονι φανερώνουν την αλλοίωση DNA που έχει υποστεί ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια

Ο Λάζλο Μπόλονι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού/ Intime, ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

H πολυκρίση είναι ένας όρος που έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια στο λεξιλόγιο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Προβλήματα διοικητικής φύσεως, αγωνιστικά θέματα και οικονομικά ζητήματα, ταλανίζουν τον σύλλογο έχοντας οδηγήσει στην διεύρυνση της «ψαλίδας» από τους άλλοτε ανταγωνιστές στην διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων.

Δυστυχώς για το Τριφύλλι, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μοναχά με την φτωχή συγκομιδή των μόλις δυο πόντων έπειτα από την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων «στροφών» της Super League 1.

Άλλωστε ελάχιστοι πίστευαν με την έναρξη της σεζόν πως οι Πράσινοι θα κατάφερναν να πραγματοποιήσουν πορεία πρωταθλητισμού.

Ο ίδιος ο Λάζλο Μπόλονι στην πρώτη του επαφή με τα ελληνικά Μέσα, υπογράμμισε πως ο βασικός στόχος είναι η είσοδος στα play offs και αυτό από μόνο του φανερώνει πολλά για την αλλοίωση του DNA που έχει υποστεί ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια.

Ο συμβιβασμός με τον ρόλο του κομπάρσου στις εγχώριες διοργανώσεις και η ευρωπαϊκή «εξαφάνιση», έχουν αλλάξει την φυσιογνωμία της ομάδας που δεν θυμίζει σε τίποτε το ένδοξο παρελθόν της.

Ως αποτέλεσμα, μεγάλη μερίδα των οπαδών δείχνει να έχει γυρίσει την πλάτη στο κλαμπ, είτε γιατί δεν συμφωνεί με την πολιτική της διοίκησης σε πλήθος θεμάτων, είτε γιατί δεν ικανοποιείται με την εικόνα εντός γηπέδου.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα ξεκίνησε για ακόμη μια σεζόν δίχως ουσιαστικούς στόχους, δίχως βλέψεις για πορεία πρωταθλητισμού και με έντονη μουρμούρα από τους εναπομείναντες πιστούς ακολούθους οι οποίοι ελέω covid τα «ψέλνουν» στους παίκτες στο αεροδρόμιο αφού δεν δύνανται να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Επιπρόσθετα, το αγωνιστικό πλάνο είναι κάπως συγκεχυμένο, αφού δεν είναι ξεκάθαρο αν θα προσληφθεί νέος τεχνικός διευθυντής στην θέση του Ρόκα, ούτε αν θα αναζητηθεί πρόσωπο που θα έχει τον ρόλο του συνδετικό κρίκου μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα ο νέος τεχνικός εμφανίζεται για πολλούς ως Μεσσίας ο οποίος θα καταφέρει να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα των τελευταίων μηνών χωρίς να ξέρει ακόμη τα μικρά ονόματα των παικτών που καλείται να προπονήσει. Η πίστωση χρόνου φαντάζει ως ανέκδοτο αφού οι Πράσινοι βλέπουν από νωρίς να αυξάνει η απόσταση από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ορθώς ο ίδιος θέλησε να αποφύγει τις υποσχέσεις, τονίζοντας πως δεν έχει μαγικές ικανότητες για διορθώσει μονομιάς τις αγωνιστικές ανορθογραφίες, ωστόσο φαίνεται πως θα τις χρειαστεί τελικά προκειμένου ο σύλλογος να μην πετάξει άλλη μια χρονιά στον κάλαθο των αχρήστων. Κάτι που αν τελικά συμβεί, ο Μπόλονι θα έχει και την μικρότερη ευθύνη.

Άλλωστε όση εμπειρία και αν «κουβαλά» ο Ρουμάνος, δεν θα πρέπει κανείς να παραγνωρίζει το γεγονός πως αναλαμβάνει μια ομάδα που άλλος «έχτισε» το καλοκαίρι με επιλογές που σηκώνουν αρκετή συζήτηση και με εμφανή ζητήματα τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όσο και στην νοοτροπία ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή