Με “ληγμένα” δελτία ο ΠΑΟΚ, κινδυνεύει να χάσει στα “χαρτιά” το ματς με την ΑΕΚ!

Το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ μπορεί να έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ωστόσο η Ενωση έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή 12 παικτών του ΠΑΟΚ!

Οπως έγινε γνωστό, σχεδόν 1,5 ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος παρατήρησε ότι η κάρτα υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΚΑΠ η συμμετοχή τους είναι αντικανονική και η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση εντός 48ωρών.

Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ΑΕΚ, τότε θα πάρει το παιχνίδι «στα χαρτιά» και θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ. Φυσικά αν συμβεί αυτό τότε αλλάζουν άρδην οι ισορροπίες για τη μάχη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το… εντυπωσιακό είναι πως ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με «ληγμένα» δελτία και στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε. Γι αυτούς τους αγώνες, οι Θεσσαλονικείς δεν κινδυνεύουν, καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία κατάθεσης ένστασης.

Το άρθρο 23 και 18 του ΚΑΠ

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα η οποία δεν υπολογίζεται. Το 48ωρο λοιπόν, αρχίζει από την Πέμπτη 16/7.

Ενσταση μπορεί να κατατεθεί μόνο από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται ενώ μπορεί να γίνει καταγγελία από τρίτη εφόσον υπάρχει έννομο συμφέρον ως προς την βαθμολογία.

Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 6, περί ποινών, προβλέπει απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 8.000 έως 40.000 ευρώ εφόσον κατατεθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή και γίνει δεκτή από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ.

Το άρθρο 18 τέλος, αναφέρει ότι η κάρτα υγείας ισχύει για ένα χρόνο από τη θεώρηση της η οποία γίνεται από καρδιολόγο. Επίσης, ότι απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς την κάρτα υγείας. “Ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Εάν παρά την απαγόρευση ο ποδοσφαιριστής συμμετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική” τονίζεται στην παράγραφο 3α.

“Σε περίπτωση παραβίασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τουλάχιστον 3 μήνες” αναφέρει η ίδια παράγραφος, στο εδάφιο γ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή