Αμπάρκιολης: Να τιμωρηθώ, για ποιο λόγο; Επειδή έδωσα μία κίτρινη κάρτα και ένα πέναλτι;

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην διαιτητής, Απόστολος Αμπάρκιολης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την απαλλαγή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αλλά και την ποινική δίκη για τα στημένα παιχνίδια.

«Συγκεκριμένα κατηγορήθηκα για ένα παιχνίδι. Το πληροφορήθηκα. Ήταν το καλύτερο ξύπνημα όταν είδα στο email μου το απαλλακτικό βούλευμα από την επιτροπή Δεοντολογίας. Το περίμενα και το ήθελα. Όπως γνωρίζετε οι κατηγορίες αφορούσαν διαιτητικές αποφάσεις. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν διαιτητή, όλοι παίρνουν αποφάσεις είτε σωστές, είτε λάθος. Εγώ ήμουν ένας από τους έξι διαιτητές. Είναι κάτι που μας ταλαιπωρεί εδώ και πέντε χρόνια, από τότε που σταμάτησα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτό ήταν το κομμάτι της δεοντολογίας της ΕΠΟ, είναι διαφορετικό από το ποινικό που τρέχει και ευελπιστώ να βγουν γρήγορα και από εκεί τα αποτελέσματα. Τώρα περιμένουμε αυτό. Εννοείται ότι δηλώνω αθώος. Ήμουν από τους πρώτους που έλεγα αν όντως υπάρχουν στοιχεία και έχουμε διαπράξει κάτι τέτοιο να τιμωρηθώ. Για ποιο λόγο; Επειδή έδωσα μία κίτρινη κάρτα και ένα πέναλτι;»

Για το γεγονός ότι κατηγορήθηκε αυτός και όχι κάποιοι άλλοι: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Είναι κάτι το οποίο έχει διαμορφωθεί σαν έκθεση από τα ανακριτικά όργανα και από ανθρώπους που έδωσαν καταθέσεις. Ενεπλάκησαν κάποιοι συγκεκριμένοι διαιτητές από τους συγκεκριμένους αγώνες. Δεν είναι μόνο διαιτητές, είναι και προπονητές και παράγοντες. Πώς να έχω εμπλοκή; Δέχομαι ότι βγήκε ένας πρόεδρος και είπε κάτι. Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι μπορώ να βγω και να πω ότι έχουμε στήσει τα πάντα. Πρέπει, όμως, να μπορέσω να το αποδείξω. Να πω, δηλαδή, αόριστα ότι δημοσιογράφοι λένε αυτά που τους λέμε να πουν; Είναι αόριστο, γενικό.

Για να κατηγορήσεις συγκεκριμένα πρόσωπα, πρέπει να έχεις αποδείξεις. Το ποδόσφαιρο είναι σε μία περίεργη κατάσταση. Ποιο κομμάτι της κοινωνίας, όμως, δεν έχει πρόβλημα; Εγώ είμαι διαιτητής από το 1998. Αν δεν γνωρίζεις κάτι, πώς μπορείς να πεις ότι στήνονται ματς; Δεν μπορώ να πω ναι συμβαίνει, γιατί δεν γνωρίζω το άτομο που συνέβαλλε σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ξέρω κάποιον.

Για να σηκώσετε το τηλέφωνο και να πάρετε τον Αποστόλη να μιλήσουμε στην εκπομπή κάπως βρήκατε το τηλέφωνο και είχατε το θάρρος. Δεν μπορώ να πάρω τον οποιονδήποτε να πω οτιδήποτε. Άρα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και σωστά είναι δύσκολο. Με την ίδια λογική μπορούμε να πάρουμε και τον αντίπαλο προπονητή και τον αντίπαλο πρόεδρο. Εδώ, ακόμη και στο ερασιτεχνικό μπορεί κάποιος να παρεξηγηθεί αν σε δει να μιλάς με κάποιον άλλον.

Προσέξτε κάτι. Κατηγορούμαστε για διαιτητικές αποφάσεις. Το κατηγορητήριο έχει να κάνει με διαιτητικές αποφάσεις μου, στον συγκεκριμένο αγώνα έκανα αυτό, αυτό και αυτό. Πέναλτι και οφσάιντ. Το ποδόσφαιρο δεν μπορώ να πω ότι είναι καλώς καμωμένο. Όσο είσαι μακριά, όπως εγώ τώρα, δεν ασχολείσαι τόσο, αλλά επειδή ήμουν 17-18 χρονών όταν ξεκίνησα την διαιτησία είναι κάτι που μου λείπει».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή