«Να γίνει το κολύμπι το εθνικό μας σπορ και η ΚΟΕ η μεγαλύτερη Ομοσπονδία»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιώργος Αφρουδάκης με τις πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης και χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 με την Εθνική Ανδρών (μεταξύ πολλών άλλων τίτλων και διακρίσεων) είναι ένας από τους ανθρώπους του Υγρού Στίβου, που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο «Κολυμπάμε Μαζί» του Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Ο νυν διοικητικός ηγέτης του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης και εκ των κορυφαίων φουνταριστών στην ιστορία του αθλήματος στον κόσμο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμπορευτεί με την κίνηση «Κολυμπάμε Μαζί» και αναφέρθηκε στο βασικό στόχο. Όπως, χαρακτηριστικά, είπε – αν και ο ίδιος προέρχεται από την υδατοσφαίριση – αυτός είναι «να γίνει το κολύμπι το εθνικό μας σπορ και η ΚΟΕ η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας»! Ακόμη παρουσιάστηκε Ενωτικός τονίζοντας την κυριολεκτική σημασία του «Μαζί» στον τίτλο της παράταξης, ενώ στάθηκε στις στρατηγικές κατευθύνσεις του πλάνου 8ετίας, αντάξιο του οποίου δεν έχει εκπονηθεί – όπως είπε – «ποτέ στο παρελθόν από καμία διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Αφρουδάκη:

«Είναι μια προσπάθεια από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, ο οποίος είναι στον χώρο σχεδόν 50 χρόνια. Παρακολουθώ τα βήματα του από μικρό παιδί και ξέρω την αγάπη του για τον υγρό στίβο, αλλά και τα όσα έχει προσφέρει σε αυτόν.

Πιστεύω ότι η απερχόμενη διοίκηση έχει προσφέρει αρκετά (παρ’ όλο που θα μπορούσε να έχει προσφέρει και περισσότερα), αλλά σίγουρα όλα στη ζωή κάνουν έναν κύκλο. Νομίζω ότι – κι όχι μόνο διοικητικά, αλλά και αθλητικά και επαγγελματικά – κάποιος πρέπει να καταλαβαίνει πότε πρέπει να φεύγει. Θεωρώ ότι ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος έχει ολοκληρώσει το έργο του. Πρέπει να έρθουν νέα παιδιά, νέες ιδέες, φρέσκα πράγματα στην Ομοσπονδία.

Η παράταξή μας κατεβαίνει με το όνομα «Κολυμπάμε Μαζί», διότι θέλει να εκφράζει απολύτως αυτό το “μαζί”. Είμαστε ενωτικοί και χωρίς αποκλεισμούς, όπως είπε και ο Κυριάκος, καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το καλό όλων των Σωματείων και των Αθλητών μας.

Παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα που δεν έχει εκπονηθεί ποτέ στο παρελθόν από καμία διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Αξίζει όλα τα Σωματεία να το διαβάσουν με προσοχή, για να καταλάβουν ότι πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχουν στρατηγικές κατευθύνσεις με όραμα 8ετίας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα γίνει καλή δουλειά και ότι θα μπούμε σε μια νέα εποχή.

Θα είμαι παρών, θα βοηθήσω και παρόλο που είμαι άνθρωπος της Υδατοσφαίρισης η αρχή μου είναι ότι πρέπει το κολύμπι να γίνει το εθνικό μας σπορ.

Πρέπει η Κολυμβητική Ομοσπονδία να αποκτήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών, αλλά και αθλούμενων, καθώς στόχος μας είναι στην Ελλάδα να κολυμπάει από το παιδί έξι μηνών μέχρι και τον πιο ηλικιωμένο. Το κολύμπι είναι η μάνα του λόχου και στοχεύουμε να το αναπτύξουμε όσο περισσότερο μπορούμε

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή