Αγωγή των προπονητών κατά δημοσίου και Αυγενάκη με φόντο “διάκριση υπέρ της ΕΠΟ”!

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΕΠΠΠΕ προχώρησε σε Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του υφυπουργού αθλητισμού κου Αυγενάκη μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι «οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ δεν είναι προπονητές που τους στερούμε κάποιο δικαίωμα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Παρά την κείμενη νομοθεσία, η Πολιτεία, με μια δυσμενή διάκριση ανήγαγε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (την ΕΠΟ) σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα παραγωγής εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς ωστόσο να κατέχει καμία θέση και διαβάθμιση στον ΕΟΠΠΕΠ τον οποίο μάλιστα επικαλείται στον αθλητικό νόμο.

Η δήλωση αυτή δια στόματος αρμόδιου υφυπουργού αποτέλεσε την ψευδαίσθηση και την ουτοπική βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η διάταξη η οποία μέσα σε δύο γραμμές εκχωρεί εργασιακά δικαιώματα αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης σε αδιαβάθμητο φορέα υποχρεώνοντάς μας στην έγκρισή του, παρά την βασική σχετική διάταξη του αθλητικού νόμου για τους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα, όπου απαγορεύει τέτοιου είδους εγκρίσεις και περιορισμούς.

Η μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα πράξη δια εκπροσώπου της κυβέρνησης έθιξε ευθέως την αξιοπιστία και την υπόληψή μας ως προπονητές και ως κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων που καθορίζουν ήδη τα εργασιακά δικαιώματά μας.

‌Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δικαίωση μέχρι τέλους τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού αυτή η διάκριση για τους προπονητές ποδοσφαίρου και η κρατική παρέμβαση να μονοπωλείται ένα επάγγελμα από ιδιωτικό φορέα και μάλιστα αδιαβάθμητο δεν είναι μόνο πλήγμα για τα πανεπιστήμια αλλά ευθεία παρέμβαση στην ελεύθερη και αντικειμενική πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Το όποιο ποσό τυχόν επιδικασθεί θα διατεθεί σε κάποια φιλανθρωπική δράση.”

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή