Αξιωματούχος της FIFA αποδέχτηκε τις κατηγορίες για δωροληψία

Print Friendly, PDF & Email

Ενοχος για δύο υποθέσεις δωροληψίας ύψους ενός εκατ. δολαρίων που αφορούν την περίοδο 2009-2014 δήλωσε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Γκουάμ, Ρίτσαρντ Λάι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ασίας (AFC) πήρε 100.000 δολάρια σε δωροδοκία το 2011 από αξιωματούχο της AFC, ο οποίος τότε κατέβαινε υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της FIFA, με αντάλλαγμα την ψήφο του.

Ο τότε πρόεδρος της AFC, Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ ήταν ο αντίπαλος του Ζεπ Μπλάτερ σε εκείνες τις εκλογές, ωστόσο τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για διαφθορά.

Επιπλέον, ο Λάι αποδέχτηκε το γεγονός ότι έλαβε πάνω από 850.000 δολαρίων από μία ομάδα ποδοσφαιρικών αξιωματούχων από την Ασία, με αντάλλαγμα την επιρροή του στην προώθηση των συμφερόντων τους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο εντοπισμός άλλων αξιωματούχων που δωροδοκούνταν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή