Αλαφούζος: Ακραίο να φύγουμε τελείως από την ΕΠΟ, αλλά πρέπει να απέχουμε

Print Friendly, PDF & Email

O μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος στην τοποθέτηση που έκανε για την ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague σχολίασε και όσα έχουν συμβεί μεταξύ της λίγκας και της Ομοσπονδίας το τελευταίο διάστημα και τάχθηκε υπέρ της αποχής από τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου:

«Η UEFA δημιουργεί συνθήκες για να αυτονομηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την ΕΠΟ. Θέλει να βρει έναν εκτελεστικό διευθυντή, διότι βλέπει την δυσλειτουργία που υπάρχει στην ΕΠΟ. Νομίζω πως αυτό που έγινε στην ΕΠΟ την προηγούμενη εβδομάδα δεν πρέπει να περάσει χωρίς αντίδραση.

Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει όλη μαζί η Σούπερ Λιγκ κάτι. Και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ανατρέπουν αυτήν την απόφαση. Η ΕΠΟ δε δέχτηκε να δημιουργηθεί κάποια επιτροπή για να δει ποια θα ήταν ιδανική ρύθμιση με το Κύπελλο και την έναρξη του πρωταθλήματος και μας έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε μπορούμε να είμαστε τα καλά παιδιά που πάντα να λένε «ναι» και να υπομένουν από την ΕΠΟ τα πάντα. Δεν γίνεται αυτό.

Είμαστε το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσο μικρή δύναμη και επιρροή στην ΕΠΟ. Γι’ αυτό το λόγο δεν ξέρω αν θα πρέπει να φύγουμε τελείως, αυτό μπορεί να είναι ακραίο, αλλά ότι πρέπει να απέχει η Super League, κατά τη δική μου γνώμη, από τις επόμενες συνεδριάσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».​

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή