Αλαφούζος: Αναχρονιστική η δήλωση Μπαλτάκου για επιστροφή της διαιτησίας στην πλήρη κυριαρχία της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, σχολίασε τη δήλωση του υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, την οποία  υπέβαλε στην Επιτροπή Ελέγχου Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ, προκειμένου να εγκριθεί η υποψηφιότητά του.

Ο Μπαλτάκος στη δήλωση αυτή υποστήριξε ότι ένας από τους λόγους που θέτει υποψηφιότητα είναι “για να επανέλθει η διαιτησία στην πλήρη κυριαρχία της ΕΠΟ”

Πίσω από τη δήλωση του Μπαλτάκου, κρύβεται και η ανομολόγητη επιθυμία αυτών που “επέβαλαν” τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα (δεν εννοούμε τις ΕΠΣ που στη συνέχεια των πρότειναν ως υποψήφιο).

Ο κ. Αλαφούζος εξέφρασε την ξεκάθαρη αντίθεσή του με μήνυμα στα social media, στο οποίο, αφού αναπαράγει το σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει:

«Κάτι τόσο αναχρονιστικό δε μπορεί να είναι δήλωση του κυρίου Μπαλτάκου. Λογικά είναι fake news».

Ασφαλώς, η δήλωση που δημοσιεύθηκε στο SoccerPlus δεν είναι fake news. Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, συμπεριλαμβάνεται στο σκεπτικό της Επιτροπής Ελέγχου Συμμόρφωσης και Ακεραιότητας, που έλεγξε την υποψηφιότητα Μπαλτάκου. Το δε συγκεκριμένο απόσπασμα δημοσιεύθηκε αυτούσιο.

Η αναφορά του κ. Αλαφούζου σε “fake news” έγινε για να καταδείξει με κομψό τρόπο ότι μια τέτοια δήλωση δεν μπορεί παρά να είναι εξωπραγματική. Κι όμως…

Ο λόγος της αντίθεσης σχετίζεται με την άποψη του Γιάννη Αλαφούζου πως η διαιτησία πρέπει να παραμείνει υπό διεθνή επιτροπεία και να συνεχιστεί το σημερινό μοντέλο στην ΚΕΔ αλλά και η έλευση αλλοδαπών διαιτητών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή