"Αλλες ομάδες με μεγαλύτερη πολυιδιοκτησία από την Ξάνθη μέσω μεταγραφών"

Print Friendly, PDF & Email

Δηλώσεις οι οποίες θα συζητηθούν έκανε στο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας κλήθηκε αρχικά να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του ΟPEN αναφορικά με την παρέμβαση Εισαγγελέα για το Βόλος-Λαμία για τέσσερα κακουργήματα.

“Κοιτάξτε αυτό που έκανε η εισαγγελέας, θεωρώ, -εάν αυτά που λένε ότι έχει παιχτεί τεράστιο χρηματικό ποσό και όλα αυτά-, πως καλώς το κάνει και για εμένα θα πρέπει να φτάσει, αν υπάρχει κάτι, το μαχαίρι στο κόκκαλο. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ελεγχθούν από που βγήκαν τα χρήματα, από ποιους λογαριασμούς, ποιος ελέγχει αυτούς τους λογαριασμούς που μπήκαν τα κερδισμένα που λένε είχαν πονταριστεί στο “Χ” και όποιος είναι υπαίτιος να πάει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αυτό που γνωρίζω είναι πως αυτό το ματς, το δίνανε από την αρχή, οι book (πως τους λένε) με μεγάλες πιθανότητες στο “Χ”. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια για τα οποία υπάρχουν προβλέψεις που τα δίνουν στον 1, στο Χ η στο 2, εγώ αυτά δεν τα γνωρίζω στοιχηματικά. Μακριά από μένα. Και ας ψάξει ο εισαγγελέας να δει αν έχω παίξει ποτέ στοίχημα στην ζωή μου. Γιατί κάποιοι… μπροστινοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στο όνομα μου. Την πορεία μου στο ποδόσφαιρο την ξέρει ο κόσμος, ξέρει αν πουλάω παίκτες φέτος και τους ξαναπαίρνω δανεικούς από συγκεκριμένες ομάδες πάλι, ξέρουν ποιοι είναι παραμάγαζα και υποκαταστήματα.”.

Ο κ. Παπαϊωάννου ζήτησε διερεύνηση για ζητήματα… πολυιδιοκτησίας: ¨Έχουν κατηγορήσει την Ξάνθη για πολυιδιοκτησία αλλά εδώ είναι άλλες ομάδες που έχουν μεγαλύτερη πολυιδιοκτησία αλλά το κάνουν με τρόπο μεταγραφών για εμένα και εκεί πρέπει να επέμβει εισαγγελέας από σήμερα που μιλάμε να δούμε ποια ομάδα πουλάει παίκτες τους ξαναπαίρνει δανεικούς παίκτες που μιλάμε έχουν πενιχρή αξία τους παίρνουν κάτι 400άρες, 500άρες, εκατομμύριο. Πρέπει να μπει και εκεί ο εισαγγελέας γιατί μάλλον στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες με πολυιδιοκτησία και κάποιοι κωφεύουν. Και ας ψάξουν και την Λαμία για πολυιδιοκτησία…”.

Όσο για το αν έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία: “Στοιχεία δεν έχω αλλά όλος ο κόσμος βοά για το ποιοι παίρνουν παίκτες με αυτό τον τρόπο. Τι θα κάνω εγώ τον εισαγγελέα, αυτή είναι δουλειά εισαγγελέα, δεν θα κάνω εγώ τον εισαγγελέα και τον δικαστή και αν η Λαμία έχει κάνει οτιδήποτε να τιμωρηθεί και να καταδικαστεί”.

Για το ματς με τον Πανιώνιο: “Δεν ήθελα με τίποτα να χάσω το ματς με τον Πανιώνιο. γιατί ήξερα ότι θα βγουν οι άλλες ομάδες και θα πουν αυτά που είπαν. Όλα αυτά τα ματς στα play off, που εμείς δεν ήμασταν και σε κίνδυνο, ας πούμε στην πρώτη γραμμή κινδύνου, ξεκινάς με το Χ. Επιθετικά δεν είμαστε καλά, η ομάδα έχει θέματα και αν σου βγουν οι κόντρες θα κερδίσεις. Όπως κάναμε και με τον Παναιτωλικό. Τώρα θα κατηγορηθούμε επειδή προσπαθούμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω; Ας κατηγορηθούμε και για αυτό. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι έχει στηθεί το οποιοδήποτε παιχνίδι με την σημερινή τεχνολογία, ας βρούνε αν παίχτηκαν ένα ένα ευρώ, αν παίχτηκαν 150.000 ευρώ, ποιοι είναι αυτοί που έχουν τους λογαριασμούς και παιχτήκαν αυτά τα χρήματα. Είναι φίλοι δικοί μου; Είναι συγγενείς δικοί μου; Είναι ποδοσφαιριστές δικοί μου; Είμαι εγώ ο ίδιος; Γιατί εύκολα πετάμε λάσπη“.

Για το ματς με την Ξάνθη: “Οι πιθανότητες ήταν το ματς να έρθει Χ, γιατί έβλεπες η δικιά μας η ομάδα είχε κλειστεί πίσω και δεν ήθελε να φάει το γκολ, η Ξάνθη δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι και χθες το παίξαμε στοίχημα; Αν δηλαδή βγει χθες ότι παίχτηκε 1εκ. ευρώ, λέω ένα νούμερο τυχαία πάλι παίξαμε στοίχημα, επειδή είχαμε κλειστεί πίσω και δεν κάναμε επίθεση, αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε επίθεση να βάλουμε γκολ;”

Για το επερχόμενο ματς με την Λάρισα και τον Αλέξη Κούγια: “Καταρχήν αυτό το όνομα δεν θέλω να το πιάνω στο στόμα μου. Έχει δυναμιτίσει το ποδόσφαιρο, το έχει κατεβάσει επίπεδο, παραπέμπω σε αυτό που είπε, ότι ο καθένας την διαδρομή του την έχει στο ποδόσφαιρο και αν κάνει κωλοτούμπες, την μια λέει τον ένα αρχιμαφιόζο την άλλη τον βγάζει Θεό, εγώ λέω το εξής. Το είπε και ο κ. Τζώρτζογλου προχθές αν γκουκλάρεις κάποιες λέξεις θα βγούνε κάποια πράγματα. Ας το κάνει ο κόσμος να δει ποιος είναι ο συγκεκριμένος και ποιος είμαι εγώ.

Το ματς αυτό το έχει δυναμιτίσει, και επίσης εγώ φοβάμαι να πάω στο γήπεδο γιατί θα με “τοπιάσει” στο ξύλο. Είναι ένα θέμα αυτό, μην με τοπιάσει στο ξύλο ο “αντρούκλαρας” γιατί είναι και αντρούκλαρας. Μια θα του κόψω και θα έρθει δέκα σβούρες. Βγαίνει τώρα και δηλώνει διάφορα, διαβάζουν και τα μικρά παιδιά μου. Και με ρωτάνε τι γίνεται ρε μπαμπά;

Αυτός το έχει δυναμιτίσει αυτό το ματς και εδώ πρέπει να επέμβει εισαγγελέας και να έρθει στο γήπεδο. Για μένα ο εισαγγελέας εδώ πρέπει να είναι στο γήπεδο. Γιατί αν πάνε κάποιοι και κάνουν κάτι επειδή έχει προκαλέσει θα φταίει η Λαμία μετά. Για μένα θα πρέπει να είναι από την αρχή του παιχνιδιού εισαγγελέας στο γήπεδο και το δηλώνω δημόσια. Αυτός ο άνθρωπος έρχεται στην Λαμία να προκαλέσει. Την Λαμία πήγε να την διαλύσει μια φορά, τώρα επειδή τον ψηφίσανε μόνο κάποιοι που θα τον ψηφίζανε έχει πρόβλημα, κόμπλεξ επειδή δεν ψηφίστηκε και βγάζει το κόμπλεξ του αυτό. Εγώ καλώ τον εισαγγελέα το Σάββατο, να είναι από την αρχή του αγώνα στο γήπεδο, γιατί αυτός δεν έρχεται στην Λαμία σαν απλός ιδιοκτήτης ομάδας ή οτιδήποτε άλλο, έρχεται για να δημιουργήσει πρόβλημα. Γιατί ξέρουμε ο άνθρωπος προκαλεί, δεν κοιτάει την καμπούρα του, κοιτάει να προκαλέσει. Για το αν τώρα η Λαμία είναι ομάδα καθαρή ή όχι αυτό είναι υπόθεση άλλων. Θα έρθει και κανένας να κάνει κωλοτούμπες μόνος του και θα λέει φταίει η Λαμία… Είμαστε η πιο φιλόξενη ομάδα. Στον μεγαλύτερο αντίπαλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο του έχουμε φερθεί όσο πιο φιλόξενα γίνεται“.

Για όσους τον κατηγορούν για καλές σχέσεις με την ΑΕΚ: “Εμείς δεν έχουμε τον “μπαμπά” να πουλήσουμε παίκτη και να εισπράξουμε για να βγάλουμε την χρονιά. Είμαστε μόνοι μας. Μόνοι μας. Για φανταστείτε, γιατί κάποιοι λένε ανήκω στην ΑΕΚ, να είχα πουλήσει εγώ 2-3 παίκτες στην ΑΕΚ και να τους είχα 500.000 ξέρω εγώ και μετά από κανά μήνα να τους είχα πάρει πίσω. Δεν θα ήταν πολυδιοκτησία αυτό; Δεν θα έπρεπε να έχει επέμβει εισαγγελέας. Αυτές είναι οι πολυιδιοκτησίες που πρέπει να ψάχνουμε. Είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά που λένε κάποιοι κύριοι, αλλά μούγκα κάνουν όλοι. Ας μπει ενας εισαγγελέας να δει αυτοί οι παίκτες που πουλιούνται είναι αυτής της αξίας, παίζουν στην ομάδα που πουλιούνται; Αλλά βλέπουμε έρχονται γύρω-γύρω σε 2-3 ομάδες. Να ξέρετε στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα πολυδιοκτησίας. Η μόνη που δεν έχει τέτοιο πρόβλημα είναι η Λαμία. Βέβαια και άλλες ομάδες είναι καθαρές. Αλλά υπάρχουν και άλλες που οι ιδιοκτήτες είναι μπροστινοί. Να παίρνουν το μικρόφωνο να μιλάνε. Οι εισαγγελείς όλοι στην Λαμία είναι καλοδεχούμενοι και εγώ να είμαι ο πρώτος μάρτυρας που θα εξεταστώ. Το ποδόσφαιρο έχει πιάσει τόσο πάτο στην Ελλάδα που σε δύο χρόνια δεν θα κάθεται να ασχοληθεί σοβαρός άνθρωπος, κανένας…”.

Πηγή: lamianow.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή