Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: "Ντροπή τύπου Γουέμπλεϊ και νόμοι κουρέλια"

Print Friendly, PDF & Email

Ποδοσφαιροποιείται και το βόλεϊ γυναικών (!) με ανταλλαγή αιχμηρών ανακοινώσεων-θέσεων μεταξύ ερασιτέχνη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο βόλεϊ γυναικών και τη συζήτηση για το αν η ΕΟΠΕ θα ανακηρύξει πρωταθλητή τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ή θα βάλει παύλα θεωρώντας ως μη γενόμενη τη σεζόν, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει και ποδοσφαιρικές αναφορές με αποδέκτες τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Σημειώνεται πως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός αντέδρασαν στις πληροφορίες που θέλουν την ΕΟΠΕ να καταλήγει στην απόφαση να αναδείξει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε κάνοντας λόγο για “χάρτινους” πρωταθλητές.

Ο Ολυμπιακός απάντησε κάνοντας λόγο για “ντροπή τύπου Γουέμπλεϊ” και για “κυβέρνηση που κουρέλιασε τον νόμο” αφήνοντας αιχμές σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. από την ίδρυση του έως και σήμερα, έγινε ο ΘΡΥΛΟΣ του Ελληνικού αθλητισμού, επειδή με αθλητική μαγκιά και υπερηφάνεια κατακτά πρωταθλήματα και κύπελλα εντός των αγωνιστικών χώρων. Τίμια και δίκαια. Όχι στο στρίψιμο της δεκάρας ή στα χαρτιά και τα δικαστήρια.

Έτσι και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει πλήξει και τον αθλητισμό, δηλώσαμε ευθαρσώς σε όλες τις Αρχές, Ομοσπονδίες και Λίγκες, ότι απαιτούμε να τελειώσουν οι διοργανώσεις τους στα γήπεδα.

Δεν προσπαθούμε παρασκηνιακά ή με πληρωμένα ΜΜΕ να κάνουμε το άσπρο, μαύρο, μήπως και στερήσουμε τίτλους από τους δικαιούχους τους.

Περιμένουμε λοιπόν να αγωνιστούμε με τους αντιπάλους μας στα γήπεδα, εφόσον οι Υγειονομικές Αρχές και ο χρόνος το επιτρέπουν.

Σε περίπτωση όμως που οι διοργανώτριες αρχές, για τους λόγους που αυτές θα κρίνουν, αποφασίσουν να διακόψουν τα Πρωταθλήματα τους, θα πρέπει να τιμήσουν τον ιδρώτα των αθλητών και των αθλητριών κάθε ομάδας και κάθε διοργάνωσης, στέφοντας πρωταθλητή, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, που δεν γίνεται ρεαλιστικά να χάσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Παύλα σημαίνει απαξίωση σε ομάδες, αθλητές, προπονητές, διαιτητές, χορηγούς και φιλάθλους. Σημαίνει απαξίωση στον ίδιο τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι.

Υγ.: Η Ιστορία γνωρίζει την αλήθεια (και) του ελληνικού αθλητισμού. Θυμίζουμε λοιπόν σε όσους συνάπτουν πρόσκαιρες λυκοφιλίες και στα παπαγαλάκια τους, το εξής:

Τη δική μας ιστορία δεν τη βαραίνει καμιά ντροπή τύπου Γουέμπλεϊ, ούτε μας υιοθέτησε ποτέ καμιά Χούντα για να μας πάει σε έναν τελικό.

Τη δική μας ιστορία δεν τη βαραίνει καμιά ντροπή υποβιβασμού στη Β Εθνική, ούτε κουρέλιασε καμιά κυβέρνηση με νόμο εξπρές τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για να μας σώσει».