Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Αυγενάκη και Σακοράφα για το αθλητικό νομοσχέδιο

Print Friendly, PDF & Email

Προς το τέλος της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και της ειδικής αγορήτριας του ΜΕΡΑ 25, Σοφίας Σακοράφα.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της κα. Σακαρόφα από το βήμα της Βουλής, πήρε το λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού για να απαντήσει στην ερώτηση που έκανε η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 για το αν και σε ποιες διοικήσεις ομοσπονδιών θέλει η κυβέρνηση να στερήσει το καθαρό οξυγόνο.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως το νομοσχέδιο το στηρίζουν 50 Ολυμπιονίκες και πρόσθεσε πως σημείωσε από τον λόγο της κα. Σακοράφα κάποιες φράσεις όπως “μικροκοματικές, φωτογραφικές διατάξεις και κοντόφθαλμη λογική, ένας μηδενιστικός λόγος εκ μέρους σας. Πραγματικά με αφήνουν άφωνο. Καταλαβαίνω την ανάγκη σας να εκφράσετε άποψη ως αντιπολιτευόμενο κόμμα και μάλιστα πιεζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι για ένα τέτοιο ζήτημα που το έχετε υπηρετήσει και η ίδια. Είπα πως κάποιες ομοσπονδίες έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά και έχουν προσφέρει τα μέγιστα. Από τη μία είστε με τις πολλά χρόνια διοικήσεις και από την άλλη με τους αθλητές. Αυτή η διγλωσσία δεν μπορεί να περπατήσει. Πρέπει να πάρετε καθαρή θέση και εσείς δεν έχετε ξεκάθαρη θέση. Τι θέλετε; Στασιμότητα; Θέλετε να στηρίξετε τους για πολλά χρόνια παραμένοντες στην ίδια διοίκηση, ή θέλετε να ενισχυθεί η φωνή των πρώην και νυν αθλητών στις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Δεν κατάλαβα τι θέλετε. Γιατί είστε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”.

Η κα. Σακοράφα δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο κ. Αυγενάκης: “Εχω την αίσθηση κ. Υπουργέ ότι απλά θέλετε να μιλήσετε ή απλώς κάτι να πείτε. Μάλλον έχετε ξεχάσει σε ποιον μιλάτε. Ξεχνάτε ότι έχετε απέναντι σας έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό 50 χρόνια, πριν ακόμη γεννηθείτε εσείς και είναι σίγουρο πως τον γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσάς. Σέβομαι τους Ολυμπιονίκες και γνωρίζω πολύ καλά ότι εσείς με αυτό το νομοσχέδιο τους θίγετε. Ξέρω τι σημαίνει να ξοδεύεις απεριόριστα χωρίς να σε στηρίζει κανένας, είτε είσαι αθλητής, είτε είσαι γονιός, είτε ο φύλακας του σταδίου. Τόσα χρόνια που είναι στις ομοσπονδίες, ποιοι είναι οι παράγοντες που έχουν δημιουργήσει προβλήματα; Πείτε επιτέλους ονόματα. Μάλλον δεν τα γνωρίζετε και σίγουρα δεν γνωρίζετε έναν προς έναν τον πρόεδρο κάθε ομοσπονδίας. Δεν σας επιτρέπω να μου μιλάτε με αυτόν τον τρόπο και ειδικά εσάς”.

Ο διάλογος Αυγενάκη-Σακοράφα συνεχίστηκε σε υψηλότατους τόνους, με τον υφυπουργό να παίρνει εκ νέου το λόγο: “Με την αθλητική σας πορεία δεν μπορείτε να καλύψετε το κενό θέσεων που έχει το κόμμα σας. Ενα κόμμα διαμαρτυρίας, που όποτε θυμάται έχει θέση. Μην κρύβεστε πίσω από το δαχτυλάκι σας. Οταν δεν έχετε θέση πάτε στο κλασικό πείτε μας ονόματα. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι 30-40-50 χρόνια στις ομοσπονδίες. Σταματήστε να υποκρίνεστε. Πολύ περισσότερο εσείς ως άνθρωπος που επικαλείστε διαρκώς ότι έχετε υπηρετήσει τον αθλητισμό. Εγώ αναφέρομαι στη θέση σας και όχι στην αθλητική σας πορεία, την οποία σεβόμαστε όλοι, όμως δεν θα την επικαλείστε μόνο όταν βρίσκεστε σε δύσκολη θέση”.

Η κα. Σακοράφα ανταπάντησε λέγοντας: “Δεν ζήτησα από κανέναν να με αναγνωρίσει. Αν μετά από τρεις τοποθετήσεις μου ο κ. Υπουργός δεν έχει ακόμη καταλάβει ούτε τη θέση τη δική μου, ούτε τη θέση του κόμματός μου, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού πήρε για τελευταία φορά τον λόγο με την κα. Σακοράφα να αντιδρά από τα έδρα και τον κ. Αυγενάκη να της λέει: “Μην κουνάτε τα χέρια σας είναι ασέβεια”…

Υπενθυμίζεται, ότι αυτός είναι ο δεύτερος γύρος κόντρας ανάμεσα σε Αυγενάκη και Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, καθώς στην πρόταση για την ακρόαση φορέων, υπήρξε ξανά έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο.

Καμία δημοσίευση για προβολή