Αντωνίου: Δεν έκανε σωστή διαχείριση ο Φωτιάς – Λάθος ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις για την ΚΕΔ

Print Friendly, PDF & Email

Για τη διαιτησία του Βασίλη Φωτιά στο ΟΦΗ-ΑΕΚ και την επιλογή των Ελλήνων μελών στην ΚΕΔ  μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Κ. Θωμαϊδη, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου. Ο κ. Αντωνίου είναι πρόεδεος της ΕΠΣ Πέλλας στην οποία ανήκει ο κ. Φωτιάς.

Αναλυτικά όσα είπε για:

-τον αριθμό των Ελλήνων διαιτητών που προσλήφθηκαν στην ΚΕΔ: «Η ΕΠΟ ήταν εδώ και χρόνια σε επιτροπεία. Η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί όπως λειτουργεί και θα κριθεί από τον κόσμο. Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι γενικά στο τιμ είναι ο ίδιος. Κατά την άποψή μου είναι μεγάλος. Δεν διαφωνώ μαζί σας για τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση (σ.σ. η προκήρυξη ανέφερε τρεις προσλήψεις, ενώ έγιναν τέσσερις). Έπρεπε αυτή η απόφαση να έρθει για συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή, επειδή υπάρχουν και οικονομικά μεγέθη. Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ χωρίς να έχουμε ενημερωθεί. Νομίζω αυτός ο τρόπος που επιβάλλονται κάποιες αποφάσεις από την UEFA και την ΚΕΔ, νομίζω δεν είναι σωστός. Θα κριθεί ο κ. Κλάτενμπεργκ, είτε θετικά είτε αρνητικά».

-τη διαιτησία του κ. Φωτιά στο ΟΦΗ-ΑΕΚ: «Έχω πει επανειλημμένα η διαιτησία. Έχω φτάσει τη διαιτησία της Πέλλας σε κάποιο καλό επίπεδο και δεν υπάρχουν παράπονα. Ο Φωτιάς είναι διαιτητής της Πέλλας. Αναδείχθηκε από εκεί. Ο κ. Κλάτενμπεργκ τον έκανε διεθνή. Ξέρετε ότι οι διαιτητές της Super League δεν έχουν καμία εξάρτηση από τις ΕΠΣ. Είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας. Είναι καλός διαιτητής. Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν έκανε σωστή διαχείριση. Όμως είναι καλός διαιτητής. Δεν είμαι διαιτητής για να κρίνω. Το θέμα είναι ο διαιτητής πέρα από τις αποφάσεις που παίρνει-επειδή έχει και τη βοήθεια του VAR- να κάνει μια πιο σωστή διαχείριση του παιχνιδιού. Πάντα πίστευα ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές στη διαχείριση του ματς. Ωστόσο, οι διαιτητές έχουν ανεξαρτησία. Κρίνονται από τον Κλάτενμπεργκ.

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος είχα μιλήσει με τον Φωτιά και του είχα πει “Δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, να παίζεις για εσένα, αλλά η κοινή γνώμη σε κρίνει’’. Τον κ. Φωτιά τον επέλεξε ο κ. Περέιρα. Τον βρήκε ο κ. Κλάτενμπργκ. Όλοι αυτοί είναι εργαλεία για να ανεβάσει επίπεδο την ελληνική διαιτησία. Εσείς βλέπετε ότι οι ξένοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη; Υπάρχει πίεση προς τους Έλληνες διαιτητές. Δεν μίλησα με τον κ. Φωτιά μετά το ΟΦΗ-ΑΕΚ. Το απέφυγα. Πιστεύω κάποια στιγμή θα επιδιώξει να μιλήσουμε».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή