Αντωνίου: Έχουν γίνει λάθη αλλά κάποιοι είναι δολοφόνοι χαρακτήρων (ηχητικό)

Print Friendly, PDF & Email

Χειμαρρώδης ήταν ο λόγος του Α’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Αστ. Αντωνίου, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6 για όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα.

Μεταξύ άλλων είπε: “Κάποιοι είναι δολοφόνοι χαρακτήρων. Αν έχουν γίνει λάθος κινήσεις να τις καταγγείλουν. Oδήγησαν σε λάθος κινήσεις και εννοώ το λάθος της υποχρεωτικότητας για την αδειοδότηση της Φούτμπολ Λιγκ… Διορθώσαμε ένα λάθος προηγούμενης επιτροπής από τους ισχυρούς της Σούπερ Λιγκ 2 που δεν ήθελαν ανταγωνιστικές ομάδες. Διορθώσαμε μια λάθος απόφαση. Με βάση τον κανονισμό δεν υποχρεούνταν αυτές οι ομάδες να τηρήσουν τους κανονισμούς αδειοδότησης. Η απόφαση διόρθωνε το λάθος που οδήγησαν κάποιοι από τους ισχυρούς της ΣΛ2 τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δεν μπορούν να μας αποδίδουν όμως εγκληματικές ενέργειες που γίνονται στην κοινωνία και να τις συνδέουν με εμάς επειδή στις 23 του μηνός θα συζητηθεί η αναψηλάφιση της υπόθεσης αυτής, επειδή η απόφαση στηρίχτηκε σε λάθος δεδομένα.

Εμείς (Αντωνίου Δημητρίου και Τζαφέρης) παραπεμφθήκαμε στην επιτροπή δεοντολογίας. Ας πειμένουν οι κύριοι αυτοί. Γιατί αυτό ο ορυμαγδός από κάποια ΜΜΕ; Aλλά να βγαίνει ο υπουργός να καταγγέλει κάτι δεν είναι θεμιτό πριν αποφανθούν τα αρμόδια όργανα. Αν έχει καλές προθέσεις έπρεπε να μιλάει με εμάς. Δεν δεχομαι τη λάσπη στα πρόσωπα μας από τους θεματοφύλακες και από ένα χώρο που υπηρετώ χρόνια.

Ο κ. Κούγιας έχει μια ισχυρή ομάδα, μιλάω μαζί του, ήθελε να είναι στη SL1. Κάποια στιγμή ζήτησε να γίνουν 16 ομάδες. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων στις 27/6 πήρε απόφαση για παράταση αδειοδότησης για τις ομάδες της FL. Tότε έπρεπε να μπλοκάρουμε αυτήν την απόφαση.

Ήταν μια απόφαση που διόρθωσε το λάθος που μας εξώθησαν αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν.

Για τις σχέσεις Ζαγοράκη – Αυγενάκη: Η σχέση με το υπουργείο είναι περιορισμένη. Χωρίς συναίνεση δεν μπορεί περπατήσει κάτι… Το οργανόγραμμα είναι επιλογή του εκτελεστικού γραμματεά. Για πολλούς όπως και για μένα είναι απόφαση που θα έπρεπε να πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή. Έχουν γίνει λάθη αλλά δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε ακραία φαινόμενα. Ο δικαστής είπε ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Δεν έχει δικάσει καμία υπόθεση. Γιατί συνδέεται η ομοσπονδία;

Όρίζονται τακτικοί δικαστές. Φύγαμε από τους δικηγόρους και τους συνταξιουχους δικαστές. Πηγαμε από τους εκλεγμένους δικαστές στους δικαστές που ορίζοναι από το εφετείο.

Ο Ζαγράκης κατήγγειλε αυτούς που καθημετινά διαμαρτύρονταν.

Ψάχνουν παράγοντες συνομιλητές (οι μεγάλες ΠΑΕ) για το δικό του ανταγωνισμό τον επιχειρηματικό. Τα εύκολα θύματα είναι οι άνθρωποι των Ενώσεων. Ενδεχομένως να δέχονται τέτοιες παρεμβάσεις.

Η αγανάκτισή μου σήμερα είναι λόγω της λάσπης που έχουμε δεχθεί το τελευταίο διάστημα για δολοφόνους και για εγκληματίες. Ο Ζαγοράκης επικαλέστηκε την οικογένειά του. Δεν μπορούσε να αντέξει αυτήν την πίεση. Εμείς αντέχουμε αυτά που είναι πολύ δύσκολα να αντέξει κάποιος. Ανθρώπους που δεν διαστάζουν να σου προσάψουν οτιδήποτε.

Μας συνδέουν με θέματα που κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να δεχθεί.

Για το ποια μεγάλη ΠΑΕ είναι πίσω από τον Κούγια: Είναι διαμαχή που υπάρχει μεταξύ των μεγάλων. Ενώ συμφώνησαν για Κλάτενμπεργκ και Ζαγοράκη την επόμενη ήραν την εμπιστοσύνη και συνεχίζεται η ίδιας κατάσταση. Που θα οδηγηθεί; Tι επιδιώκουν; Πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα αν επικρατήσουν. Χρειάζεται συναίνεση. Συντηρείται τοξικό κλίμα όταν κάθε Κυριακή ψάχνουν να βρουν που αδικήθηκαν ακόμα κι όταν κερδίζουν.

Έχουμε καμία δικαιοδοσία σε διαιτησία και δικαστικά; Δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση με τον Κλάτενμπεργκ λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις Ενώσεις με τα ποσοστά. Δεν έχουμε σχέση με τον Κλάτενμπεργκ.

Να ερευνηθούν οι προσωπικοι λόγοι της παραίτησης του δικαστή, αν συνδέονται με την ΕΠΟ. Να διερευνηθεί τι φταίει. Μπορεί να είναι προβοκάτσια ή κάτι άλλο. Έχει δικάσει πολλές υποθέσεις. Μπορεί να είναι και κάποιος παρανοϊκός αυτός που το έκανε. Τι μας έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος,

Mπορεί να έχω πει πράγματα που δεν έπρεπε να λεχθούν. Αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αναισθησία. Έχω τριβές και με τους συναδέλφους μου στο συμβούλιο γιατί προσπαθώ να δώσω άλλη κατεύθυνση στην κσθημερινότητα για τα οικονομικά και το προσωπικό γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας.

Για τον Φαντ Σχιπ: Είναι, κατά τη γνώμη μου, πετυχημένος και το κλίμα στην ΕΠΟ για αυτόν έχει αλλάξει πρos το θετικό. Έβαλε νεαρούς, να τον στηρίξουμε για να φέρει αποτελέσματα. Να μη βλέπουμε όμως ομάδες ολόκληρες να παίζουν με ξένους ποδοσφαιριστές.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει υποστεί τις συνέπειες επειδή το σαββατοκύριακο έχει γεμίσει με αγώνες των επαγγελατικών ομάδων που μεταδίδοδνται από νωρίς το μεσημέρι και δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο για να δει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή