H ΚΕΔΕ “αδειάζει” την ΕΠΟ: “Υπεύθυνη για την ύπαρξη απινιδωτή είναι η γηπεδούχος ομάδα” – Πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα;

Print Friendly, PDF & Email

Ενώ η ΕΠΟ αποφάσισε ότι πλέον δεν θα γίνονται αγώνες σε δημοτικά γήπεδα χωρίς την ύπαρξη απινιδωτή, για την οποία υπεύθυνος σύμφωνα με την ΕΠΟ, είναι ο κάθε δήμος ως ιδιοκτήτης της αθλητικής εγκατάστασης, η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ευθύνης περιορίζεται σε άνω των 5.000 θέσεων και στα υπόλοιπα υπεύθυνη είναι η γηπεδούχος ομάδα.

Πέρα από το θέμα της ευθύνης, προκύπτει πλέον και θέμα διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

“Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, σχετικά με την απόφαση που έλαβε να αποστείλει προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος επιστολή, με την οποία θα ζητείται να ενημερωθούν οι δήμοι όλης της χώρας πως αποτελεί προϋπόθεση αδειοδότησης των γηπέδων  η ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

Α. Είναι αυτονόητο πως οι δήμοι στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκουν αθλητικοί χώροι που φιλοξενούν ποδοσφαιρικούς αγώνες , οφείλουν να λαμβάνουν και λαμβάνουν υπόψη τους και τηρούν, όλα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων που τελούνται σε αυτές. Με την ασφάλεια των αθλητών δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς και οι δήμοι πάντως δεν παίζουν σε καμία περίπτωση.

Β. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου διεξάγονται τοπικοί και ερασιτεχνικοί αγώνες, δεν είναι υποχρεωτική, εκ του νόμου, η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους. Αυτό που πρέπει να εξασφαλίζεται είναι η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια μόνο των αγώνων, κι είναι ανεξάρτητο της διαδικασίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κατ΄ανάλογη δε εφαρμογή του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, Πρωταθλημάτων της Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ, άποψή μας είναι πως υπεύθυνη για την ύπαρξη απινιδωτή στον αγώνα είναι η γηπεδούχος ομάδα, η οποία επίσης έχει την ευθύνη για την παρουσία και ιατρού, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Γ. Μόνο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, με 5.000 θεατές και πάνω, στους αγώνες εθνικών και επαγγελματικών κατηγοριών και στους διεθνείς αγώνες, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σε μόνιμη βάση απινιδωτής, με ευθύνη του φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο, ως προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους.

Δ. Σε κάθε περίπτωση, οι Δήμοι πρωτοστατούν και θα πρωτοστατήσουν και στο μέλλον σε κάθε σοβαρή κι οργανωμένη προσπάθεια της Πολιτείας, των ομοσπονδιών και των αθλητικών σωματείων, προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές των αθλουμένων στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Η συν-ευθύνη όλων μας  είναι ανεξάρτητη και πάνω από το γεγονός της ύπαρξης απινιδωτή, σε κάθε αδειοδοτημένο γήπεδο. Όμως εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει πραγματικός,  σχολαστικός και τακτικός έλεγχος από πλευράς ομοσπονδιών και σωματείων,  της υγείας των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων.

Καλό είναι να παίζουμε μπάλα, αλλά μην πετάμε την μπάλα στην κερκίδα.”

Διαβάστε ακόμα:

“Ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα σε δημοτικό γήπεδο χωρίς απινιδωτή”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή