Απάντηση Κλατενμπεργκ στον Ολυμπιακό: “Τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνουν ανεκτές”

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 31ης Αυγούστου 2020, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ προχώρησε σε δήλωση με αφορμή την απόσυρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο β’ αντιπρόεδρος της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης, στην ΕΕ της ΕΠΟ.

Ο Αγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του και ότι σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται έγκριση από το big 4 για την τεχνική του ομάδα, η οποία ούτως ή άλλως θα ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. “Δεν ζήτησα ποτέ ως Πρόεδρος της ΚΕΔ να επιλέξω τον προπονητή ή το προπονητικό επιτελείο οποιασδήποτε ομάδας και αναμένω αντίστοιχα το ίδιο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλάτενμπεργκ.

Εξάλλου, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι υπήρξε παρέμβαση πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και κάλεσε τον Ολυμπιακό και όλες τις ομάδες σε έναν ειλικρινή και διαφανή διάλογο με στόχο τη βελτίωση της ελληνικής διαιτησίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Γνωρίζω ότι οι λεγόμενες “μεγάλες 4 ομάδες” αποφάσισαν τον ορισμό μου στη θέση του κ. Βίτορ Περέιρα, μολαταύτα δεν απαιτείται επ’ ουδενί έγκριση για την τεχνική μου ομάδα η οποία θα παρέχει υποστήριξη σε κάθε πτυχή της ελληνικής διαιτησίας, από τα grassroots, το γυναικείο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο σάλας και το ποδόσφαιρο στην άμμο.

Με τον ίδιο τρόπο που ο ρόλος μου ως Προέδρου της Κ.Ε.Διαιτησίας δεν επεμβαίνει στην οργάνωση καμίας ομάδας της Super League, ομοίως αναμένω να μην παρεμβαίνει καμία ομάδα της Super League στον έλεγχο ή τα καθήκοντα της ΚΕΔ.

Ως εκ τούτου, εξεπλάγην από τη δήλωση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Αντιπροέδρου του Ολυμπιακού κ. Τάκη Αγραφιώτη, τον οποίο ανυπομονούσα να γνωρίσω προσωπικά στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά λόγω του θετικού κρούσματος Covid-19 ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας του, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Δεν ζήτησα ποτέ ως Πρόεδρος της ΚΕΔ να επιλέξω τον προπονητή ή το προπονητικό επιτελείο οποιασδήποτε ομάδας και αναμένω αντίστοιχα το ίδιο. Όλοι κρινόμαστε από την απόδοσή μας στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να μπορώ να αποφασίσω για την ομάδα μου με αυτά τα κριτήρια. Ωστόσο, με απογοήτευση διαπίστωσα ότι ο Ολυμπιακός απέσυρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου ως προς την υλοποίηση του πλάνου μου, το οποίο συζήτησα στη διάρκεια της συνέντευξής μου, παρουσία και των “μεγάλων 4 ομάδων”.

Η πόρτα μου είναι πάντοτε ανοιχτή όσον αφορά τη βελτίωση των σχέσεων και την πιο σημαντική πτυχή που είναι η βελτίωση της ελληνικής διαιτησίας.

Θέλω να εγκαθιδρύσω ένα πλήρως διαφανές σύστημα στον τομέα της διαιτησίας, αλλά υπήρξε παρέμβαση πριν καν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος.

Αυτό δεν θα δίνει αποδεκτό και τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές. Είμαι ανοιχτός σε κάθε ειλικρινή και διαφανή συζήτηση που στοχεύει στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή