“Απαράδεκτη η εκτέλεση πέναλτι του ΟΦΗ – Κακώς δεν έδωσαν επανάληψη οι Μανούχος και Μπέμπεκ”

Print Friendly, PDF & Email

Έπρεπε να επαναληφθεί το πέναλτι του ΟΦΗ, αφού πριν την εκτέλεση, στη μεγάλη περιοχή είχαν μπει πάικτες και των δύο ομάδων, ανέφερε ο Ναούμ Μιντιούρης, σχολιάζοντας τη διαιτησία του αγώνα Απόλλων – ΟΦΗ (12η αγωνιστική).

Ο Κώστας Ακρίδας, που σχολίασε τη διαιτησία του αγώνα ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (16η αγωνιστική) τόνισε ότι η φάση του πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν δύσκολη, όμως τελικά σωστά αποφάσισε ο διαιτητής, μετά από την παρέμβαση του VAR που του συνέστησε επανεξέταση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΦΗ: 0-3, Διαιτητής: ΜΑΝΟΥΧΟΣ, VAR: BEBEK, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 3′ Ο Ιωαννίδης δέχεται την μπάλα ενώ τη στιγμή τη πάσας δεν καλύπτεται από δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Ο β’ βοηθός Πουγουρτζής αφήνει τη φάση να εξελιχθεί και μόλις η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, υποδεικνύει σωστά τον σκόρερ Ιωαννίδη σε θέση οφσάιντ.

Στο 19′ στην περιοχή του Απόλλωνα ο Γιακιμόβσκι χάνει την μπάλα από τον Τοράλ και στην συνέχεια με τα χέρια τον ανατρέπει. Ο διαιτητής αμέσως καταλογίζει πέναλτι σε βάρος του Απόλλωνα και δείχνει κόκκινη κάρτα στον Γιακιμόβσκι που είναι σωστή επειδή ο αμυνόμενος του Απόλλωνα δεν είχε πρόθεση να πάιξει την μπάλα και ήθελε να ανατρέψει τον αντίπαλο.
Ωστόσο ήταν απαράδεκτη η εκτέλεση του πέναλτι, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν μπει στην περιοχή πριν αυτό εκτελεστεί. Ο διαιτητής κακώς δεν έδειξε επανάληψη και κακώς δεν παρενέβη ο Κροάτης VAR. Δεν δικαιολογείται για διεθνή διαιτητή αυτή η φάση.

Στο 40΄ο Φατιόν σε σέντρα στην περιοχή του Απόλλωνα είχε το χέρι απλωμένο χωρίς να έχει πρόθεση να ρίξει τον αντίπαλο. Ο Λάμπρου ζήτησε πέναλτι. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR. Σωστά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση.

Βαθμολογία: 8.1

Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: 2-0, Διαιτητής: ΖΑΜΠΑΛΑΣ, VAR: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κριτής: Ακρίδας 

Στο 9′ ο Μαλής γυρίζει την μπάλα στον τερματοφύλακα  της ομάδας του, Μελίσα, που κάνει κακό κοντρόλ και τη χάνει από τον Σφιντέρσκι, ο οποίος κυνήγησε τη φάση. Στη συνέχεια ο Μελίσας ανατρέπει τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και σωστά ο διαιτητής υποδεικνύει αμέσως πέναλτι και δείχνει κίτρινη κάρτα.

Στο 26′ ο Λύραντζης προσπαθεί να αποφύγει τον Ντουάρτε στην περιοχή του Πααιτωλικού. Η μπάλα αρχικά χτυπάει στο στήθος του Ντουάρτε και στη συνέχεια στο αριστερό του χέρι που είναι υψωμένο, ενώ αυτός έχει πέσει στο έδαφος. Αρχικά ο διαιτητής δείχνει πλάγιο άουτ. Στη συνέχεια, αφότου επανεξετάζει τη φάση (on field review) μετά από ειδοποίηση του VAR, καταλογίζει σωστά πέναλτι σε βάρος του Παναιτωλικού. Η φάση ήταν δύσκολη.

Βαθμολογία: 8

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή