Απειλή αφαίρεσης βαθμών στον Αρη αν δεν εξοφλήσει τον Κοντοβά - Κινούνται νομικά κατά της προέδρου του Διαιτητικού οι "κίτρινοι"

Print Friendly, PDF & Email

Την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Άρης προκάλεσε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να επιδικάσει το ποσό των 27.461,47 ευρώ στον Παναγιώτη Κοντοβά. Ποδοσφαιριστή που πέρασε από τον Άρη τη σεζόν 2013/14.

Μάλιστα, σε περίπτωση που οι «κίτρινοι» δεν καταβάλουν το ποσό στον 24χρονο – σήμερα – μέσο, θα τιμωρηθούν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα της Super League που ανοίγει την αυλαία του την Παρασκευή (11/9).

Όπως διαρρέεται, πάντως, από την ΠΑΕ Άρης, θα κινηθεί νομικά κατά της προέδρου του Διαιτητικού Δικαστηρίου, κυρίας Μαριέλλας Μπουλταδάκη. Σύμφωνα με τους Θεσσαλονικείς υπάρχει λανθασμένη ερμηνεία του ΚΑΠ και του αθλητικού νόμου, καθώς ο νόμος Κοντονή αναφέρει για τις νέες ΠΑΕ, μετά το 2016/17, ότι δεν κουβαλάνε παλιά χρέη και δεν τα πληρώνουν. Η νέα ΠΑΕ Άρης απέκτησε υπόσταση το 2016. Μάλιστα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ένα χρόνο μετά αποφάσισε ότι οι ΠΑΕ που ιδρύονται το 2017 θα πληρώνουν το 50%. Η περίπτωση Κοντοβά, ωστόσο, είναι του 2013.

Αναλυτικά η απόφαση του Διαιτητικού:

“Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ του Θωμά, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50% του ποσού των 27.461,47 Ευρώ πλέον ποσού τριακοσίων (300) Ευρώ για δικαστική δαπάνη πλέον των νομίμων τόκων κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 483/2016 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας”.

Καμία δημοσίευση για προβολή