Απέτυχε η ανατροπή του Μπαλτάκου – Έρχονται εξελίξεις στην ΕΠΟ!

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Απόπειρα ανατροπής του προέδρου της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκου, επιχειρήθηκε δύο φορές το τελευταίο διάστημα, λόγω της κόντρας με τον εκτελεστικό διευθυντή, Ι. Φιλιππούση, και το εν γένει “σύστημα”.

Ως πρώτη απόπειρα ερμηνεύεται η ταυτόχρονη απουσία οκτώ εκ των 17 μελών της εκτελεστικής επιτροπής (δύο από αυτά αρνήθηκαν ότι έπραξαν κατόπιν συνεννόησης), προκειμένου να προκληθεί τεχνητή έλλειψη απατίας και να εξωθηθεί ο Μπαλτάκος σε παραίτηση ή να συμβιβαστεί. Τελικά, η απόπειρα απέτυχε λόγω της παρουσίας στη συνεδρίαση του Ευ. Μαρινάκη, κάτι που δεν είχαν υπολογίσει και τους χάλασε τα σχέδια.

Η δεύτερη απόπειρα έγινε τις ημέρες που ακολούθησαν της τελευταίας θυελλώδους συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής. Σε υψηλό επίπεδο ζητήθηκε η ανατροπή ή η εξώθηση του Μπαλτάκου σε παραίτηση, όμως η πρόταση απορρίφθηκε.

Αφού, επομένως, οι απόπειρες ανατροπής του προέδρου της ΕΠΟ έπεσαν στον κενό και αφού το ενδεχόμενο αρμονικής συνύπαρξης με τον εκτελεστικό διευθυντή δεν υφίσταται, τα φώτα στρέφονται πλέον στον Ι. Φιλιππούση.

Ήδη οι αποκαλύψεις του Μ. Γκαγκάτση για περιπτώσεις μη χρηστής διοίκησης στην ΕΠΟ και η πρόθεσή του να τον παρεπέμψει (τον Φιλιππούση) την Επιτροπή Δεοντολογίας, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι και να θαφθούν οι υποθέσεις, οι οποίες (οι προσπάθειες), επίσης, έπεσαν στο κενό.

Τις τελευταίες ημέρες είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ήδη αμαζητείται τρόπος για “βελούδινο διαζύγιο” κάτι, που εφόσον γίνει θα “συμπαρασύρει” δύο ακόμα πρόσωπα και θα αλλάξει άρδην την κατάσταση στο εσωτερικό της ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή