Από καταγγελία και όχι μέσω Sportrdar ξεκίνησε η διερεύνηση για αντικανονικό στοιχηματισμό στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Print Friendly, PDF & Email

Αντικανονικό στοιχηματισμό για κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού αφορά η καταγγελία που κατατέθηκε στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, αναφορικά με τον αγώνα της Super League μεταξύ του ΟΦΗ και του Παναιτωλικού.

Όπως διευκρινίζεται από την Ε.Π.ΑΘΛ.Α., η καταγγελία κατατέθηκε στην πλατφόρμα την Πέμπτη 24/2, την επομένη ζητήθηκαν τα σχετικά δεδομένα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και στη συνέχεια το πόρισμα, με τον χαρακτηρισμό «προτεραιότητα άμεσης διερεύνησης», προωθήθηκε στην αρμόδια αρχή της ΕΠΟ, καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Σχετικά με τον αγώνα της 22/01/2022 ΟΦΗ-Παναιτωλικός της SL1, από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) γνωστοποιούνται τα εξής: Η σχετική καταγγελία, στην πλατφόρμα αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, σχετικά με αντικανονικό στοιχηματισμό για κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναιτωλικού, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/02/2022 και αμέσως ανατέθηκε η διερεύνησή της σε κλιμάκιο αξιολόγησης. Την Παρασκευή 25/02/2022 ζητήθηκαν τα στοιχηματικά δεδομένα για τον συγκεκριμένο αγώνα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Τη Δευτέρα 28/02/2022 ελήφθησαν τα στοιχεία από την ΕΕΕΠ. Την Τετάρτη 02/03/2022 ετοιμάστηκε από το κλιμάκιο αξιολόγησης το Πόρισμα, με χαρακτηρισμό για «προτεραιότητα άμεσης διερεύνησης». Όπως προβλέπει ο Κανονισμός Αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, το Πόρισμα διαβιβάστηκε την Πέμπτη 03/03/2022 για πειθαρχική διερεύνηση στην ΕΠΟ (Integrity Officer). Την ίδια ημέρα απεστάλη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα για ποινική διερεύνηση. Έκτοτε, οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται από τους αρμόδιους φορείς».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή