Αποχή από τους δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου επειδή ο νόμος τους... "κατάργησε"

Print Friendly, PDF & Email

Η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου, Αρεοπαγίτης, Διονυσία Μπιτζούνη, με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι, η ίδια και οι άλλοι τρεις δικαστές του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου, απέχουν πλέον από τα καθήκοντα τους!

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, η κίνηση της προέδρου του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου Διονυσίας Μπιτζούνη έγινε μετά την κατάργηση των αθλητικών δικαστών, καθώς το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, από τις 6 Νοεμβρίου, που τέθηκε σε ισχύ, δεν προέβλεψε μεταβατική διάταξη με την οποία να ορίζει ότι, παραμένουν στις θέσεις τους οι ήδη εκλεγμένοι αθλητικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, μέχρι να αντικατασταθούν από τους νέους, που θα προκύψουν με το νέο σύστημα.

Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά τους καταργούσε, αφού ούτε να δικάσουν μπορούσαν, αλλά ούτε και να εκδόσουν τις αποφάσεις, για υποθέσεις, που έχουν ήδη συζητήσει, είχαν τη δυνατότητα, καθώς δεν είχαν πλέον δικαιοδοσία.

Η επιστολή, είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς προ δύο ημερών, ψηφίστηκε μεταβατική διάταξη, η οποία ορίζει ότι παραμένουν εν ισχύ οι δικαστές σε όλα τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, μέχρι να αντικατασταθούν.

Καμία δημοσίευση για προβολή