Βροχή ενστάσεων στη δίκη για τις εκλογές των ΕΠΣ – Συνήγορος Μελισσανίδη: “Υποψιαζόμαστε ποιος είναι από πίσω”

Print Friendly, PDF & Email

Με βροχή από ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορούμενων ξεκίνησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας η υπόθεση που αφορά τις εκλογές των ΕΠΣ.

Στην εισήγηση του ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου, προτείνεται η ποινή  αφαίρεσης 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ο ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ αλλά και τον Κώστα Ντάσιο, αναπληρωτή ταμία της ΕΠΣ Αχαΐας.

Οι 37 μάρτυρες κατηγορίας θα καταθέσουν είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική παρουσία,  σε επτά ημερομηνίες, εντός Ιουνίου, στη συνέχεια στις 22/6 σειρά θα έχουν οι προτεινόμενοι μάρτυρες υπεράσπισης και όπως ανέφερε η πρόεδρος, Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου «οι εγκαλούμενοι δεν θα κληθούν. Όποιος επιθυμεί θα εξεταστεί στις 24/6».

Οι ενστάσεις από την πλευρά Μελισσάνιδη: “Υποψιαζόμαστε ποιος είναι από πίσω”

Η Ελευθερία Ρίζου ήταν η δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Δ. Μελισσανίδη και ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του τονίζοντας πως παραβιάστηκαν διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας: «Να ζητήσουμε μία άποψη για το δικαστήριο γιατί δεν τηρήθηκε η διάταξη του κώδικα. Να μας διαφωτίσει το δικαστήριο. Παραβιάστηκε μία διάταξη του Κώδικα Δεοντολογίας. Είναι φανερό πως η διερεύνηση δεν άρχισε στη 1 το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου του 2021 και δεν τελείωσε σε 1.5 ώρα. Έχουμε μία τελική έκθεση με καταθέσεις από 7 Γενάρη. Έχουμε μία καταγγελία με υπογραφή σας από 20 Ιουλίου και να ανατεθεί στον κ. Αθανασίου. Υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε; Γιατί ενημερωθήκαμε μετά. Ξεκίνησε μία διαδικασία στις 20 Ιουλίου. Άρχισε διερεύνηση στις 7 Γενάρη με τον κ. Κούγια και εμείς ενημερωθήκαμε στις 23 Μαρτίου με μία τελική έκθεση.

Η τελική έκθεση δεν συντάχθηκε στις 23 Μαρτίου. Έχουμε παραβίαση των κανόνων. Η παραβίαση των κανόνων στη δικονομία επιφέρει ακυρότητες. Εδώ εμείς δεν προστατευθήκαμε. Θα θέλαμε να μάθουμε γιατί βγήκαν κατηγορίες σε βάρος μας όταν η διερεύνηση είχε τελειώσει. Υπάρχει ένας μάρτυρας κατηγορίας που έχει λασπολογήσει. Η καταγγελία έγινε 1η Ιουλίου του 2020. Έχει βγει μετά 4 Ιουλίου. Εμείς κοιμόμαστε. Δεν φανταστήκαμε ότι υπήρχε κατηγορία. Εκείνος το ήξερε. Είτε γιατί το πληροφορήθηκε είτε γιατί την κατασκεύασε. Δεν μπορώ να κάνω εγώ καταγγελία κατά του κ. Μαρινάκη ή του κ. Καρυπίδη. Δεν θα με δεχθείτε. Έχουμε έγγραφο της ΕΠΟ όπου η “Ένωση Πολιτών Καρδίτσας” είναι ανύπαρκτη για την Ομοσπονδία. Μπορεί να είναι ανύπαρκτη γενικά. Η καταγγελία που βασίζεται η δίωξή μας είναι απαράδεκτη και άδικη. Εμείς υποψιαζόμαστε ποιος είναι από πίσω. Είναι κοντός. Είναι ψηλός. Ξέρουμε. Αυτές οι καταγγελίες πάνε στο αρχείο. Αυτή πήγε στον Εισαγγελέα Καρδίτσας που την αρχειοθέτησε. Έχουμε και ένσταση για την επέκταση εντολής διερεύνησης. Πότε έγινε και με ποια διάταξη του Κώδικα. Ξεκίνησε μία ανώνυμη καταγγελία και μετά πήγαμε σε ΕΠΣ Σάλας, Φθιώτιδας και αλλού.

Για να στοιχειοθετηθεί μία καταγγελία πρέπει να ξέρουμε τα μέσα, τα στοιχεία και τον τρόπο. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Ντρέπομαι να απολογηθώ εν έτει 2021 γιατί καθόταν ο πελάτης μου δίπλα στον Γιάννη Παπαδόπουλο στο γήπεδο. Έχουν ηθική αυτουργία για κάτι τέτοιο; Πάμε σε γενικό δόλο. Με μία κοινωνική συναναστροφή πάνε κατηγορούμενοι; Γιατί έβλεπαν τον αγώνα μαζί και για μία κοινωνική συναστροφή. Πιστεύω πως όλα αυτά θα καταρρεύσουν στη διαδικασία. Οι καταγγελίες αυτές καταρρέουν. Οι πυλώνες είναι δύο. Η λογική και η αλήθεια. Εδώ δεν υπάρχουν αυτά.

Λέει η κατηγορία μου πως ο εντολέας μου ότι έβαλε τον Παπαδόπουλο και τον Δανιήλ και τον Ντάσιο. Δεν έχει δει κανέναν αγώνα με Ντάσιο, Δανιήλ και Αυλωνίτη. Η έκθεση λέει πως τους έβαλε για να πάρει την ΕΠΟ μέσω των ΕΠΣ. Για να επικαλεστούμε παρανομίες όμως πρέπει να τις βρούμε. Κατηγορείται γιατί έκανε ενέργειες να βγει ο Γραμμένος. Κατηγορείται για ΕΠΣ Ζακύνθου, ΕΠΣΑΝΑ και Αχαΐα.

Ήδη με την τελική έκθεση φεύγουν οι δύο Ενώσεις και μένει μόνο η Αχαΐα. Δηλαδή ο Μελισσανίδης έκανε όλον τον χαμό για μία Ένωση για να βγάλει τον Γραμμένο; Ο Γραμμένος εάν δεν απατώμαι βγήκε με 43 ψήφους. Δηλαδή είχε τόσες ψήφους και έκανε τόσο χαμό για μία. Πρέπει να έχουμε και εμείς αυτισμό μαζί με Γραμμένο και Ζαγοράκη. Πάμε στο σήμερα. Ο Ζαγοράκης εξελέγη ομόφωνα. Γιατί ο Μελισσανίδης να κάνει όλα αυτά τα πράγματα; Το 2021 κατηγορούμαστε για ΕΠΣ Σάλας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Μα ομόφωνα βγήκε ο Ζαγοράκης. Αμ έλα που δεν κάθισε η σκέψη αυτή. Η εκλογή Ζαγοράκη αφήνει παγερά αδιάφορο τον εντολέα μου και συμφώνησε με τον άνθρωπο που υπέδειξε η Κυβέρνηση. Καλούνται 47 μάρτυρες και δεν καλούνται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι; Ζητώ την απαλλαγή του εντολέα μου».

Οι ενστάσεις από τις υπόλοιπες πλευρές

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο δικηγόρος ο  Αλεξίου, κάνοντας λόγο πως με μεγάλη έκπληξή του βλέπει την κλήση της ΑΕΚ. Όπως τονίστηκε σχετικά από την πλευρά του δεν έχει βρεθεί και δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να συνδέεται η ΑΕΚ. Αναρωτήθηκε το γιατί κλήθηκε και τι οφέλη είχε. Επίσης σημείωσε πως υπάρχουν τρεις ενστάσεις επί της διαδικασίας από την ΑΕΚ. «Δεν ανεχόμαστε να μας κηλιδώνουν με τέτοιες κατηγορίες. Δεν έχουμε μία σχέση. Η κλήτευση είναι άκυρη και στερείται νομιμότητας», σχολίασε.

Ο δικηγόρος των Ντάσιου, Δανιήλ και Αυλωνίτη, Χ. Γρηγορίου επίσης κατέθεσε ένσταση λέγοντας: «Υπάρχει δικονομική ένσταση που έχουμε υποβάλλει περί απαραδέκτου διώξεως λόγω μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας. Είναι οξύμωρο και παράδοξο να κοινοποιείται η έναρξη της διαδικασίας και μετά να κοινοποιείται το πόρισμα. Οι εγκαλούμενοι πελάτες μου έχουν απωλέσει τα δικαιώματά τους. Έχουν στερηθεί τα δικαιώματά τους ακόμα για τη λήψη εγγράφων. Δεν λάβαμε καμία γνώση σε κανένα στάδιο. Ψευδώς ο Κούγιας λειτούργησε και σαν να υπέδειξε ποιους θα εξετάσετε. Ο Κούγιας ότι είπε είναι μία λασπολόγηση για τον πελάτη μου. Πιστεύω δεν πρέπει να προχωρήσετε στην ουσία και την εξέταση των μαρτύρων».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Παπαδόπουλου, Κ. Ευαγγελάτος, είχε δύο ενστάσεις: «Η μία ένσταση είναι για ακυρότητα διαδικασίας διερεύνησης. Η τελική έρευνα διαμορφώνει εντυπώσεις. Δεν έχουν εισφερθεί στοιχεία που να είχαν διαμορφώσει τελείως διαφορετική εικόνα. Είναι μία έκθεση με κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις καθ’ υπόδειξη του κ. Κούγια. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της διαδικασίας εάν είχαν εισφερθεί αντίθετα δημοσιεύματα και αντίθετες καταθέσεις; Με τρεις διαπιστεύσεις που είχε λάβει για να δει αγώνες και με ανώνυμα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα να λογίζεται ως αξιωματούχος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει απαλλαχθεί από τη Λίγκα για τέτοιο θέμα. Η όποια συμπεριφορά αφορά τον ίδιο».

Πότε θα γίνουν οι επόμενες συνεδριάσεις

Το προεδρείο για τις ενστάσεις τόνισε πως επιφυλάσσεται για την επόμενη δικάσιμο και διέκοψε για 1η του μήνα.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνουν:

Τρίτη 1/6 16.30

Σάββατο 5/6 10.00

Δευτέρα 7/6 18.00

Τρίτη 8/6 16.30

Πέμπτη 10/6 16.30

Δευτέρα 14/6 17.00

Τρίτη 15/6 17.00

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή