FIFA / UEFA απειλούν με Grexit λόγω του νόμου και ο Αυγενακης μιλάει για "άριστη συνεργασία"!

Print Friendly, PDF & Email

Απατώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της συζήτησης για το αθλητικό νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών αλλά και στην επιστολή των FIFA UEFA στην ΕΠΟ με αφορμή της εκλογές τις ομοσπονδίας.

Για την επιστολή των FIFA και UEFA, o Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε ότι συνεργάζεται άριστα με τις συνομοσπονδίες και ότι ζήτησε οι εκλογές στις 49 Ομοσπονδίες (μεταξύ των οποίων η ΕΠΟ) να γίνουν από τον Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω κορωνοϊού. Παράλληλα υποστηρίζει ότι για το ίδιο διάστημα με τις εκλογές στην ΕΠΟ (9 Οκτωβρίου) ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αθήνα η κλήρωση του Champions League η οποία επίσης αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά η τοποθέτηση:

Για την αναδιάρθρωση: (σ.σ αναφερόμενος στο μέρα 25) Γνωρίζετε πως μόλις χθες είχε διοικητικό συμβούλιο το επίσημο όργανο της super league 2 και της football league; Φοβάμαι πως όχι. Έβγαλε ανακοίνωση που που λέει ότι εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2020/2021 και εστάλη στην ΕΠΟ για έγκριση. Το πρωτάθλημα της superleague 2 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες θα προβιβαστούν 4 από την football league και ζητάνε συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της ένωσης που στοχεύουν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Τι λέγαμε εμείς από την πρώτη στιγμή; Ότι εμείς είμαστε θεσμικοί, δεν είμαστε κατσαπλιάδες. Δεν θα λειτουργήσουμε ερήμην του θεσμικού οργάνου της διοργανώτριας αρχής. Πράγμα το οποίο τηρήσαμε. Καταθέτω στα πρακτικά την επιστολή της Super League 2 και να σας ενημερώσω κάτι το οποίο επίσης δεν κρατήθηκε κρυφό ότι αύριο, μένει να οριστεί η ώρα, θα γίνει συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοργανώτριας αρχής για να συζητήσουμε τα θέματα κατόπιν της απόφασης που πήραν μόλις χθες. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα λειτουργούμε θεσμικά.

Για την επιστολή των FIFA UEFA: Την διάβασα με πάρα πολύ προσοχή την επιστολή, συνεργαζόμαστε άριστα με τις διεθνείς συνομοσπονδίες, καταθέτω στα πρακτικά την επιστολή του διευθυντή του γραφείου μου σχετικά με το θέμα της διάταξης αυτής. Αποφασίσαμε ως κυβέρνηση σε συνεργασία με την UEFA να προχωρήσουμε στην αναβολή της διοργάνωσης για την κλήρωση του champions league που ήταν την ίδια ημερομηνία με την ημερομηνία εκλογών της ΕΠΟ, είπαμε ότι δεν πρέπει να γίνει γιατί παρατηρούμε μία έξαρση του κορονοιού και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Την ίδια στιγμή πήραμε απόφαση να δώσουμε 1,5 μήνα περιθώριο, από αρχές Νοέμβρη μέχρι μέσα Φλεβάρη να διεξαχθούν όλες οι εκλογές όλων των αθλητικών ομοσπονδιών με μια συχνότητα τέτοια ώστε να μην υπάρχει συγχροτισμός και μεγάλη ένταση, το λεγόμενο “μπούκωμα”, μάλιστα προσθέσαμε διάταξη η οποία επικρίθηκε από την αντιπολίτευση με την οποία επιτρεπόταν να γίνουν εκλογές στις έδρες των κατά τόπους ενώσεων, εφόσον παρθεί απόφαση στη γενική συνέλευση να γίνει ταυτόχρονη διαδικασία. Δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση και ειδικό καθεστώς, υπάρχουν 49 ομοσπονδία στη χώρα μας, τις αντιμετωπίζουμε με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες και στα καταστατικά των διεθνών συνομοσπονδιών που ανήκουν, είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA για αυτό το λόγο πριν 7 μήνες υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της FIFA και τον πρόεδρο της UEFA, τηρούμε με ευλάβεια αυτά που έχουν υπογραφεί.

Τέλος του μήνα θα λάβουμε και την ολιστική μελέτη και τότε ενδεχομένως να προκύψουν θέματα που θα χρειαστεί να ενσωματωθούν στο νομικό οπλοστάσιο. Είμαστε πολύ προσεκτικοί, συνεπείς και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με τη FIFA την UEFA και όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων.

Καμία δημοσίευση για προβολή