Αυγενάκης: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Σακοράφα και σε αυτούς "που ανακάλυπταν σκάνδαλα και ανασχηματισμούς καθημερινά"

Print Friendly, PDF & Email

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή επί της τροπολογίας που κατέθεσε,  σε σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με διατάξεις που ρυθμίζουν,μεταξύ άλλων, τα ζητήματα των πριμ για επιτυχίες σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου και κολύμβησης από το 2016 και εντεύθεν, στην αναγκαστική ολιγόμηνη παράταση της θητείας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των φακέλων επαγγελματικών ομάδων για τη χορήγηση των αναγκαίων πιστοποιητικών συμμετοχής σε πρωταθλήματα και επανέλαβε ότι «είμαστε στην τελική ευθεία για νέο νομοσχέδιο που θα δημιουργεί νέο, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας αυτής της Επιτροπής».

Κατά την αναφο΄ρα του στα πρίμ αθλητών είπε: “Αυτή τη διάταξη δεν ήταν που καταψήφισαν κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΜέΡΑ25, δηλαδή και η κ. Σακοράφα;

Με τι πρόσωπο θα αντικρίσει τους αθλητές που όπως μαθαίνω θα είναι και υποψήφια Πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ;

Με τι πρόσωπο θα τους πείσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό των αθλητών;

Σε αυτή την αίθουσα πρέπει να τελειώνουμε με την υποκρισία”.

Επίσης είπε:

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού:

«Παρατείνεται για το χρονικό διάστημα έως την 31η Μαρτίου 2021, η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η εν λόγω, εκ νέου, παράταση κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι:

  • δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των φακέλων για τη χορήγηση των πιστοποιητικών του άρθρου 77Α του ν.2725/1999 λόγω της καθυστερημένης έναρξης των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και
  • ενόψει επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία θα ρυθμίζεται η αναδιοργάνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα καθορίζεται το νομικό πλαίσιο στελέχωσης και λειτουργίας της.

Επαναλαμβάνω ότι είμαστε στην τελική ευθεία για νέο νομοσχέδιο που θα δημιουργεί νέο, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας αυτής της επιτροπής.
Το είχα ήδη ανακοινώσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, που συζητούσαμε σε αυτή εδώ την αίθουσα το νόμο 4726.

Επαναλαμβάνω ότι είμαστε στην τελική ευθεία για νέο νομοσχέδιο που θα δημιουργεί νέο, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας αυτής της επιτροπής.

Το είχα ήδη ανακοινώσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, που συζητούσαμε σε αυτή εδώ την αίθουσα το νόμο 4726.

Το επαναλαμβάνω και σήμερα για όσους βιάστηκαν να ρίξουν δηλητήριο με την «πένα» τους και με τις βαρύγδουπες αναλύσεις στα Μέσα που εργάζονται.Ναι, είναι αυτοί που ανακάλυπταν σκάνδαλα και ανασχηματισμούς καθημερινά, πριν μερικούς μήνες. Η αξιοπιστία τους στο ναδίρ.

Για τις εγγραφές των Σωματείων:

«Με το άρθρο αυτό και για λόγους ταχύτητας, ευελιξίας αλλά και αποφυγής συνάθροισης και συνωστισμού μεγάλου αριθμού φυσικών προσώπων σε έναν χώρο, ορίζεται ότι οι αποφάσεις περί τροποποίησης του Ειδικού Κανονισμού Εγγραφών και Μεταγραφών αθλητών, θα λαμβάνονται αντιστοίχως και κατά περίπτωση από τα οικεία διοικητικά συμβούλια και δεν θα εγκρίνονται ούτε θα επικυρώνονται από γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης.

Αυτό γίνεται ώστε να καταστεί εφικτή η αναγκαία προσαρμογή στις αλλαγές, που επήλθαν στο άρθρο 33 του ν. 2725/1999 με το άρθρο 12 του ν.4726/2020 (Α’ 181), έγκρισης του αγωνιστικού-αθλητικού προγράμματός τους για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021, καθώς και έγκρισης των απολογισμών για το έτος 2019 και των προϋπολογισμών για το έτος 2021 των αθλητικών φορέων (σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών)».

Καμία δημοσίευση για προβολή