Αυγενάκης: "Εκλέκτορες στις ομοσπονδίες θα είναι τα νόμιμα σωματεία"

Print Friendly, PDF & Email

Στο δελτίο ειδήσεων του ”Ionian Channel”, μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητισμού και αναφέθηκε στο νομοσχέδιο που κατατίθεται προς διαβούλευση σχετικά με τις εκλογές στις ομοσπονδίες

Απόσπασμα των όσων είπε:

«Οι αθλητικές μεταρρυθμίσεις με το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» για να ξέρουν όλοι στη χώρα τα ενεργά και νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, με τον «Πέλοπα» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, με τα Μητρώα Προπονητών και Αθλητών, που θα ακολουθήσουν, γίνονται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους, για τους μόνιμους».

Επίσης, υπογράμμισε ότι: «Ο αθλητισμός είναι υπόθεση των πολλών, πρέπει να υπηρετεί όλη την αθλητική οικογένεια κι αν υπάρξει κοινή στόχευση, φιλοσοφία, ίδιο πνεύμα, τότε η συνεργασία θα φέρει αθλητική εκτόξευση, όσο κι αν κιτρινίζουν, όσο κι αν λασπώνουν συγκεκριμένα ΜΜΕ».

Για να προσθέσει ότι: «Ο αθλητισμός λειτουργεί διττά: πλάθει χαρακτήρες της νέας γενιάς, φτιάχνει αθλητές, διαμορφώνει κοινωνικές συμπεριφορές και παράλληλα, ως «βιομηχανία», μπορεί να βοηθήσει τη χώρα οικονομικά πολύ περισσότερο απ’ ότι ως τώρα», και να καταλήξει… «Τι μας λείπει; Εγκαταστάσεις λειτουργικές κι αναβαθμισμένες, για τις οποίες δουλεύουμε συνεχώς και σοβαρότητα. Έχουμε πήξει στη θεωρία και στα μεγάλα λόγια. Τα έργα (μας) μετράνε… ».

“Από μέρα σε μέρα με το νομοσχέδιο που φέρνουμε προς διαβούλευση αυτομάτως εκλέκτορες δεν θα είναι όποιος δηλώνει η απερχόμενη διοίκηση, αλλά τα ενεργά και νόμιμα σωματεία. Αυτοί θα είναι οι εκλέκτορες των νέων αθλητικών ομοσπονδιών. Αυτό βεβαίως έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και το καταλαβαίνουμε, αλλά δεν δουλεύουμε για τους συγκεκριμένους τους λίγους και τους ”μόνιμους” πρόεδρος ομοσπονδιών που έχουν κλείσει χρόνια στις θέσεις τους.”