Αυγενάκης: “Κάθε Ομοσπονδία δήλωνε κατά προσέγγιση πλασματικούς αριθμούς των σωματείων που διέθετε”

Πηγή: ΓΓΑ
Print Friendly, PDF & Email

Στον απολογισμό της πολιτικής, των πρωτοβουλιών και των δράσεων για το 2020, αλλά και στην οριοθέτηση των στόχων για το 2021, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2021.

«Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκεται η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών μας εγκαταστάσεων προς όφελος των αθλητών και των αθλουμένων, αλλά και η προώθηση των αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στην κοινωνία», επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι για το έτος που φεύγει ήταν «μια δουλειά, η οποία έγινε κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που μας επέβαλε η πανδημία».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε:
• τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης που λήφθηκαν, τόσο στην 1η όσο και στη 2η καραντίνα, στα οποία εντάχθηκε όλη η αθλητική οικογένεια.
• τα φορολογικά μέτρα και κίνητρα για σωματεία, αθλητές και προπονητές,
• την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία,
• τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και τη δρομολόγηση Μητρών Προπονητών και Αθλητών,
• την ενίσχυση του θεσμού Άθληση για Όλους και τις εκατοντάδες δράσεις του Be Active,
• τη θέσπιση του ΕΟΚΑΝ και τα βήματα προόδου στην καταπολέμηση του ντόπινγκ
• την επανενεργοποίηση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών
• τα ψηφιακά συστήματα αξιολόγησης και διαφάνειας της επιχορήγησης των Ομοσπονδιών «Χίλων» και της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ελλάδας, «Πέλοπας»,
• το μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών,
• τη συγκρότηση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων
• τις διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω πανδημίας, με πιστή τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων
• την Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την επεξεργασία δύο κομβικών θεμάτων, τα οποία αφορούν στην Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό.

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Συζητούμε σήμερα τον Προϋπολογισμό του 2021, έναν προϋπολογισμό που έρχεται μέσα από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που αφήνει η πανδημία.
Προϋπολογισμό που κατατέθηκε σε μια περίοδο, κατά την οποία, παγκοσμίως, οι κοινωνίες δοκιμάζονται.
Δοκιμάζονται από την σοβαρότερη υγειονομική κρίση της τελευταίας εκατονταετίας.

Τα συστήματα υγείας, διεθνώς, πιέζονται. Οι οικονομίες, παγκοσμίως, κλυδωνίζονται. Μέσα σ’ αυτό το ρευστό περιβάλλον, καταθέσαμε τον Προϋπολογισμό.

Έναν Προϋπολογισμό που:
• εδράζεται στις επιτυχημένες οικονομικές πολιτικές του τελευταίου έτους,
• θέτει ρεαλιστικούς στόχους,
• προωθεί μεταρρυθμίσεις οι οποίες διακρίνονται από οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα,
• προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες που δημιουργεί η κάθε φάση εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης.

Θα σταθώ σε δύο χαρακτηριστικά του Προϋπολογισμού τα οποία θα καθορίσουν την πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον:
Πρώτο χαρακτηριστικό, ο Προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εκτός των επεκτατικών δημοσιονομικών μέτρων, των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας και των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών, σημαντικός καθίσταται ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνδυασμό και συμπληρωματικά με τα άλλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποτυπώνονται στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Δεύτερο χαρακτηριστικό:
Ο Προϋπολογισμός είναι φιλο-επενδυτικός. Ενσωματώνει μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και περικλείει πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Συγκεκριμένα, η σημερινή Κυβέρνηση έχει μειώσει, με μόνιμο τρόπο, συγκεκριμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Προφανώς, αυτές οι μειώσεις θα ισχύσουν και το 2021 και τα επόμενα χρόνια!

Το σημαντικότερο όμως, όπως έχει αναφέρει και το οικονομικό επιτελείο, είναι ότι προσδοκούμε, όταν κλείσει η παρένθεση της υγειονομικής κρίσης και ανάλογα και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, σε κάποιους από αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ή σε κάποιους άλλους, να μονιμοποιηθούν οι μειώσεις τους.

Σε ότι αφορά στον Τομέα Αθλητισμού:

Η παρούσα συζήτηση έρχεται μετά από 18 μήνες πολύ ουσιαστικής δουλειάς. Μιας δουλειάς η οποία είχε και έχει στο επίκεντρό της την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών μας εγκαταστάσεων προς όφελος των αθλητών και των αθλουμένων, αλλά και την προώθηση των αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στην κοινωνία.
Μια δουλειά, η οποία έγινε κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που μας επέβαλε η πανδημία.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Θα εθελοτυφλούσαμε αν δεν αντιλαμβανόμασταν ότι ο τομέας του αθλητισμού καταπονήθηκε σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Πρωταθλήματα σταμάτησαν, διεθνείς διοργανώσεις που με κόπο διεκδικήσαμε και προγραμματίσαμε, ανεστάλησαν, εγκαταστάσεις έκλεισαν.

Καταλαβαίνω την συναισθηματική πίεση όλων όσοι μέχρι και σήμερα αναγκάζονται να στερηθούν το δεύτερό τους σπίτι, τον χώρο που αθλούνται και να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Παρόλα αυτά, δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια για την ουσιαστική οικονομική στήριξη του αθλητισμού στο σύνολό του.

Κατά την περίοδο της καραντίνας και της 1ης φάσης και της 2ης, λάβαμε πολύ έγκαιρα και άμεσα μέτρα για την στήριξη της αθλητικής οικογένειας.
Μεριμνήσαμε αστραπιαία για την ένταξη των αθλητικών σωματείων στην κοινωνική ομπρέλα αντιμετώπισης των συνεπειών από τον κορωνοϊό, με την υπαγωγή τους στους επιπλέον ΚΑΔ για τα Μέτρα Στήριξης και κατά τη διάρκεια του 2ου λοκντάουν.

Παράλληλα, τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύονται από την Γ.Γ.Α., προχώρησαν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ενώ, υλοποιήσαμε πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και με τον ΟΑΕΔ για 599 «αθλητικές» θέσεις, σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.
Προχωρήσαμε και σε φορολογικές ελαφρύνσεις, προς όφελος του αθλητισμού. Τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13% από το 24%) και η φορολόγηση των εισοδημάτων των προπονητών εξομοιώθηκε με αυτή των αμειβόμενων αθλητών (στο 22% από το +45%), όσον αφορά την μετεγγραφή, την ανανέωση ή τη λύση του συμβολαίου συνεργασίας τους.

Επιπλέον, μειώσαμε το φορολογικό συντελεστή σε 22% από 45% για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, αλλά και τη μείωση του φόρου κατά 20% από 10%, επί των ποσών δωρεών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Δώσαμε λύση σε ένα εύλογο και καίριο αίτημα πολλών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των αθλητών τους, όπου δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων.

Όλα αυτά που ανέφερα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία στην «ανάσα» που δίνουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το να λαμβάνεις χρήματα απευθείας. Γιατί είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι το κράτος είναι δίπλα σου, βάζει πλάτη για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις και σε στηρίζει εμπράκτως, επιβραβεύοντάς σε για την νοικοκυροσύνη σου και την συνέπειά σου.

Με αυτή τη φιλοσοφία και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προχωράμε, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, στην απευθείας χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Για να καταλάβετε την απόλυτη προχειρότητα που επικρατούσε, η κάθε Ομοσπονδία δήλωνε κατά προσέγγιση πλασματικούς αριθμούς των σωματείων που διέθετε, οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Θυμάμαι καλά ότι από αυτό εδώ το βήμα, στον περσινό προϋπολογισμό, ανέφερα ότι στο ποδόσφαιρο μόνο έχουμε 4.500 σωματεία! Λυπάμαι, αλλά αυτήν την πληροφόρηση θέλανε ορισμένες Ομοσπονδίες να έχουμε.

Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ζητήσαμε τον ακριβή αριθμό των σωματείων της κάθε Ομοσπονδίας. Και εκεί φανερώθηκε η απόλυτη αταξία. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, επισπεύσαμε το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, με το οποίο θέσαμε κανόνες και με όρους διαφάνειας βάζουμε τάξη στο ερασιτεχνικό αθλητικό τοπίο, καταγράφοντας τα αθλητικά σωματεία και προωθώντας τη νομιμότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζουμε άμεσα το Μητρώο Αθλητών και το Μητρώο Προπονητών.

ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η άθληση για όλους αποτελεί προτεραιότητά μας και οι πολιτικές μας εστιάζουν στην ενίσχυση του θεσμού. Υλοποιούμε για την περίοδο 2020-2021, 6.500 προγράμματα, όπου απασχολούνται 1.200 πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής και συμμετέχουν 150.000 συμπολίτες μας, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Ολοκληρώσαμε το νέο οργανωτικό πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων άθλησης για όλους, ενισχύοντας τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αποτελεσματικότητα και την αξιολόγηση.

BE ACTIVE

Στο πλαίσιο του προγράμματος #BEACTIVE ERASMUS+ για το 2020, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία COVID-19, διοργανώθηκαν σε όλη την επικράτεια πάνω από 700 δράσεις.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε κάνει άλματα προόδου στο πεδίο της καταπολέμησης του ντόπινγκ. Μάλιστα λάβαμε, τα εύσημα από τον Πρόεδρο του WADA, Βίτολντ Μπάνκα, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.
Με το ΠΔ 87/2020 συγκροτήθηκε ο ΕΟΚΑΝ, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε Οργανισμό, ενώ έχουμε προβλέψει ήδη 1,3 εκατ. ευρώ ευρώ για τη λειτουργία του το έτος 2021.

ΕΚΑΕ

Ακόμη, το τόσο σημαντικό Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε.) μέχρι σήμερα ήταν ανενεργό. Με Υπουργική Απόφαση το αναβιώσαμε και του δίνουμε κομβικό ρόλο, ενώ χορηγήσαμε έκτακτη χρηματοδότηση για το 2020 ύψους 50.000 ευρώ.

ΧΙΛΩΝ

Πέρυσι δεσμευτήκαμε για ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει αξιοκρατία και διαφάνεια στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, αποτυπώνοντας δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητές τους.
Κάναμε πράξη το πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ». Για πρώτη φορά -από φέτος και στο εξής- οι επιχορηγήσεις στους εποπτευόμενους φορείς μας μοιράστηκαν με αυτή τη μέθοδο: στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων και δεδομένων.

ΠΡΙΜ ΑΘΛΗΤΩΝ

Καταβάλουμε τα πριμ ύψους 2,7 εκατ. ευρώ για τις μεγάλες επιτυχίες που έκαναν οι αθλητές μας το 2017, πριμ που έπρεπε, υπενθυμίζω, να έχει καταβάλει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Θυμίζω ότι θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί τα χρήματα αυτά στο τέλος του 2019, όμως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη φροντίσει να κάνει την «καλή» με τα λεφτά των άλλων.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η εικόνα που αντικρύσαμε όταν, στην αρχή της θητείας αυτής της Κυβέρνησης, επισκεφθήκαμε από τις μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τις μεγάλες και εμβληματικές, όπως το ΟΑΚΑ, ήταν απογοητευτική.

Σήμερα, όπως γνωρίζετε, η εικόνα αυτή αλλάζει άρδην. Κι αυτό γίνεται χάρη σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιούμε στις αθλητικές υποδομές μας.
Χορηγήσαμε 21 εκατ. ευρώ στις Εθνικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις μας για την κάλυψη των αναγκών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πετύχαμε για πρώτη φορά, 16 χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακού ακινήτου, του Κλειστού στα Λιόσια, ενώ εργαζόμαστε και προετοιμάζουμε και άλλες τέτοιου είδους αξιοποιήσεις, ανοίγοντας τις πύλες των εγκαταστάσεών μας, στους αυριανούς αθλητές και πρωταθλητές.

Συνοπτικά, αντίστοιχα σχέδια αξιοποιήσεων έχουν αναπτυχθεί για το Σχιστό, τα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό Χωριό, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Σπίτι του Κλειστού Στίβου και του Βόλεϊ στην Παιανία, το Σκοπευτήριο Βύρωνα και όλα μας τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα σε όλη την επικράτεια.

Την ίδια ώρα έχουμε καταφέρει να απορροφήσουμε ακόμη περισσότερα ποσά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ έχουμε εντάξει 16 νέα μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ και έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα 2,2 εκατ. ευρώ σε έργα που εκτελούνται.

Στόχος μας είναι, ας μου επιτραπεί η έκφραση, να «στεγνώσουμε» το ΠΔΕ του αθλητισμού και να καταφέρουμε να δώσουμε σε όλους τους πολίτες νέες, σύγχρονες, προσβάσιμες και κυρίως ασφαλείς αθλητικές υποδομές.

Την ίδια ώρα, για το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, έχουμε εγκρίνει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, 280 έργα συνολικού ύψους 199 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται και από ιδίους πόρους.

Επιπλέον, μέσα από τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, μεγάλο μέρος όλων όσων πασχίζουμε να υλοποιήσουμε, διεκδικούμε να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που συμφωνήθηκε από την Κομισιόν στο πλαίσιο του 7ετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διεκδικούμε, δηλαδή, μέρος από τα συνολικά 32 δις που θα διατεθούν στη χώρα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα 150 εκατ. ευρώ να κατευθυνθούν σε εργασίες αποκατάστασης, εκσυγχρονισμού και κυρίως ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών μας εγκαταστάσεων.
Δουλεύουμε συστηματικά και όταν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Εργαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς και για το πρώτο αθλητικό κέντρο για ΑμεΑ στην Ελλάδα, το πιο σύγχρονο κέντρο στην Ευρώπη, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας.
Προγραμματίζουμε την ολοκλήρωση των μελετών το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

ΠΕΛΟΠΑΣ

Με την ΚΕΔΕ υλοποιήσαμε την ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ», στην οποία καταγράφεται κάθε αθλητική εγκατάσταση στη χώρα, έτσι ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε στοχευμένα και αποτελεσματικά τα επόμενα έργα και να θέτουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει λογαριασμό 200 Δήμοι και η καταχώρηση γίνεται με αμείωτο ρυθμό.

Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Πρωτοφανής δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της αντιμετώπισης της χειραγώγησης αγώνων. Συστήσαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), μια δομή που λειτουργεί και συνεργάζεται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Από το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και έχει προβλεφθεί το ποσό των 170.000 ευρώ για το 2021.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ελλάδα έχει αυτό το εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, από το Νοέμβριο πραγματοποιούμε διαδικτυακές συναντήσεις, ενόψει της 16ης Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν με την επίσημη Διάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου.
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας επεξεργαζόμαστε δύο κομβικά κεντρικά θέματα, τα οποία αφορούν στην Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δεν ήταν καθόλου ευχάριστη η απόφαση να κλείσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να «παγώσουν» οι αθλητικές διοργανώσεις. Πόσο μάλλον όταν από την πρώτη ημέρα έχουμε θέσει ως στρατηγικό στόχο να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, να αναβαθμίσουμε το κύρος του και να κάνουμε τη χώρα μας πόλο έλξης αθλητικών διοργανώσεων.
Η εξωστρέφεια, άλλωστε είναι ζωτικής σημασίας και για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Τη στιγμή αυτή, όμως, βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με έναν πολύ επικίνδυνο και αόρατο εχθρό, ο οποίος δεν κάνει διακρίσεις στα θύματά του.

Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καταφέραμε να διοργανώσουμε με απόλυτη επιτυχία
• Το FINAL-8 Basketball Champions League (ΟΑΚΑ, 30/9 – 4/10/2020)
• Τους Προκριματικούς Ευρωμπάσκετ Γυναικών (Ηράκλειο, 9-14/11/2020)
• Τη Μεσογειάδα Εφήβων Χάντμπολ (ΟΑΚΑ, 17 – 22/2/2020)
ενώ είχαμε αναλάβει κι άλλες διοργανώσεις, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Στην πρόσφατη, μάλιστα, άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού, παρουσίασα τη διαδικασία με τα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που εφαρμόσαμε, σε συνεργασία με τις διοργανώτριες αρχές για τις διοργανώσεις που αναλάβαμε και αφορούσαν στις μετακινήσεις, στην παραμονή των αθλητών σε «φούσκα», στα τεστ 48 ωρών κλπ, πρωτόκολλα για τα οποία, εισπράξαμε τα εύσημα.

Την ίδια ώρα, μπορώ να σας πω πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε πολύ θετικά νέα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόσφατα, ορίστηκε και η Επιτροπή από πλευράς Πολιτείας που σε συνεργασία με τους διεθνείς και εθνικούς φορείς του Μότορσπορτ στην Ελλάδα θα διεκδικήσουν και θα διοργανώσουν έναν αγώνα αντάξιο της φήμης μας.
Σύντομα, θα έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
θα περίμενε κανείς ότι αυτά τα δεδομένα θα τα αναγνώριζαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Ότι θα είχαν, αποδεσμευμένες από κομματικές και στείρες αντιπολιτευτικές διατυπώσεις, αρθρώσει υπεύθυνο πολιτικό λόγο, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και παύσης κάθε οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Και «ναι», σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για επίτευγμα, που η ελληνική κοινωνία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας, στέκεται όρθιος. Μπορούμε να μιλάμε για άλματα προόδου στο αθλητικό γίγνεσθαι. Το αναγνωρίζουν όλοι. Πλην, βεβαίως, όσων τα συμφέροντα θίγονται.

Όμως, η αναγνώριση των σημερινών επιτευγμάτων θα έπρεπε να είναι αναμφισβήτητη. Δεν είναι ζήτημα υποκειμενικό, ούτε είναι ζήτημα γνώμης.

Γι’ αυτό και σας ζητώ να δείτε τα πραγματικά δεδομένα και σας καλώ να υπερψηφίσετε τον Προϋπολογισμό του 2021».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή