Αυγενάκης: Οι νέες διοικήσεις θα αποτελέσουν καθαρό οξυγόνο στον οργανισμό των αθλητικών ομοσπονδιών - Θα συνεργαστούμε με τους πάντες

Print Friendly, PDF & Email

Απαντήσεις σε θέματα που τέθηκαν από τους εισηγητές της αντιπολίτευσης έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη δευτερολογία του, με την οποία ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 01/01/2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την αλληλογραφία μεταξύ του προκατόχου του, Γιώργου Βασιλειάδη, και του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ, με τις συστάσεις και τις προειδοποιήσεις του WADA προς την ελληνική πλευρά, που οδήγησαν τελικά στην άρση της διαπίστευσης του εργαστηρίου αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ.

Aναφερόμενος στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών που ολοκληρώθηκαν χθες (πλην των περιπτώσεων όπου έχουν διοριστεί προσωρινές διοικήσεις από τη Δικαιοσύνη ή τις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες), ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Ολοκληρώθηκε μία εκλογική διαδικασία με απόλυτη διαφάνεια και με υψηλότατο βαθμό ανανέωσης. Οι νέες διοικήσεις θα αποτελέσουν καθαρό οξυγόνο στον οργανισμό των αθλητικών ομοσπονδιών. Θα συενργαστούμε και με αυτούς που πολιτικά είχαμε διαφωνήσει. Είναι υποχρέωσή μας να συνεργαστούμε με τους πάντες, ιδιαίτερα τώρα, που απομένουν λίγοι μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή