Αυγενάκης: “Τελείωσε η περίοδος που η κάθε απερχόμενη διοίκηση επανεξέλεγε τον εαυτό της χωρίς αντίπαλο”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
Print Friendly, PDF & Email

Στις εκλογές των ομοσπονδιών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον TEAM FM.

Aκολουθεί το απόσπασμα, όπως δημοσιεύθηκε στην Κρητική Επιθεώρηση:

“(…) Αυτήν τη στιγμή εμείς έχουμε βάλει μπροστά την αθλητική μεταρρύθμιση, την οποία την εξελίσσουμε βήμα στόχε υμένα και με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δομές και τη σωστή λειτουργία που διαμορφώνεται. Από τους σοβαρούς, νόμιμους και ελεγμένους του Μητρώου εκπροσώπων των ελληνικών ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας μας από τους αθλητές μας και είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε πολύ σύντομα να έχουμε και πολλές νέες διοικήσεις στις αθλητικές Ομοσπονδίες της Ελλάδας, μιας και οι εκλογές θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου σε όλες τις Ομοσπονδίες.

Και χαίρομαι που τους δώσαμε την εναλλακτική δυνατότητα, μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, από ένα απολύτως αδιάβλητο σύστημα, από μία πλατφόρμα κρατική. Και εκεί έχω ακούσει του κόσμου τις εξυπνάδες, ενώ σήμερα έχω να απαντήσω και σε μία ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενός συναδέλφου του ΣΥΡΙΖΑ, περί της διαβλητότητας του συστήματος «ΖΕΥΣ».

Μία πλατφόρμα της ψηφιακής πολιτικής που έχει διεξάγει πάνω από 830 εκλογικές αναμετρήσεις και ποτέ δεν υπήρξε το παραμικρό περιστατικό. Αλλά κάποιοι πρέπει να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους ή τη δυσκολία τους να πιστέψουν ότι για πρώτη φορά θα γίνουν εκλογές με διαφάνεια.

Για παράδειγμα, παρακολουθώ τις αντιδράσεις της ΕΟΚ, που κάνει τα πάντα για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές καταρχήν, Αφού κατάλαβαν ότι θα γίνουν οι εκλογές και θα υπάρξει αλλαγή ύστερα από πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία, τώρα αρχίσαμε να τροφοδοτούμε με σενάρια διαβλητότητας αυτού του συστήματος. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχουν όρια θητειών και ηλικίας και δεύτερον δώσαμε εναλλακτικές.

Ξεκαθαρίσαμε ότι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και θα ψηφίσουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των διοικήσεων και όχι οποιοσδήποτε έχει μία εξουσιοδότηση στα χέρια του. Επίσης, έχουμε δώσει 3 εναλλακτικές για τη διεξαγωγή των εκλογών. Η μία είναι με φυσική παρουσία ή στις κατά τόπους έδρες των ενώσεων ή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΖΕΥΣ».

Άρα ο καθένας καταλαβαίνει ότι τελείωσαν τα ψέματα, οι εξυπνακισμοί, τελείωσε η περίοδος που η κάθε απερχόμενη διοίκηση αποφάσιζε και στην ουσία επανεξέλεγε τον εαυτό της χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς αντίπαλο. Διαφάνεια, δημοκρατικότητα και κανόνες ίδιοι για όλους, προς κάθε υποψήφιο.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή